Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki araç trafiği

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki araç trafiği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 01:01:51

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki araç trafiği
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gurbetçi sezonu öncesinde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan araç trafiğinin daha akıcı hale gelmesi konusunda Bulgaristan'da temaslarda bulundu.

Şahin, Kapıkule'nin Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nın bağlı olduğu Haskovo (Hasköy) İl Valisi Dobri Belivanov'la bir araya gelerek Bulgaristan-Türkiye sınırından yaz sezonu öncesinde geçişlerin nasıl daha kolaylaştırılabileceğini ve dar yol nedeniyle tırların bekletilmesi konusunu görüştü.

Bulgaristan tarafında yıllardır süren otoyol genişletme çalışmalarına dikkat çeken Şahin, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yolu üzerinde dar bir güzergahın bulunduğunu, bu alanın da tırların bekletilmesine sebebiyet verdiğini vurguladı.

Yük araçlarını bekletmek yerine şu anda kullanılmayan eski yola yönlendirilebileceğini dile getiren Şahin, yoğun geçeceğine inandıkları gurbetçi sezonunun yaklaştığını söyledi.

Haskovo Valisi Dobri Belivanov, soruna kalıcı bir çözüm aradıklarını ve konuyla ilgili Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığına bilgi verdiklerini belirtti.

Belivanov, gelecek aylarda Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan arasında üçlü temas merkezinin faaliyete geçeceğini hatırlatarak, bu merkezde üç ülke temsilcilerinin çeşitli konularda görüşme imkanı bulacaklarını söyledi.

Sınırdan geçişlerle ilgili görüşmenin ardından iki vali, ekonomik ve kültürel alanda işbirliğinin daha da iyi gelişmesi amacıyla her ay görüşme kararı aldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara