Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Kanuni Sultan Süleyman portresini kim satın aldı? Tablo ne kadara satıldı? Kanuni portresini kim yaptı?

Osmanlı döneminin önemli padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi İngiltere'de bir açık artırmada satıldı. Tablonun kim tarafından alındığını merak eden vatandaşlar da Kanuni Sultan Süleyman portresini kim satın aldı? diye araştırmaya başladı. Peki tablo ne kadara satıldı? Kanuni Sultan Süleyman Tablosunu kim yaptı? Kanuni portesini İBB mi satın aldı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 14:07:28

Kanuni Sultan Süleyman portresini kim satın aldı? Tablo ne kadara satıldı? Kanuni portresini kim yaptı?

Osmanlı döneminin önemli padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi İngiltere'de bir açık artırmada satıldı. Tablonun kim tarafından alındığını merak eden vatandaşlar da Kanuni Sultan Süleyman portresini kim satın aldı? diye araştırmaya başladı. Peki tablo ne kadar satıldı? Kanuni Sultan Süleyman Tablosunu kim yaptı?

Kanuni Sultan Süleyman portresini kim satın aldı? 

İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapılan 16. yüzyılın sonları veya 17. yüzyılın başlarında yapılan Kanuni Sultan Süleyman portresi İngiltere'de bir açık artırmada satıldı. Vatandaşlar da Kanuni Sultan Süleyman portresini kim aldı? Kanuni portesini İBB mi satın aldı? sorusunu sormaya başladı. Kanuni Sultan Süleyman portresini kimin aldığı henüz belli değil. 

Kanuni Sultan Süleyman portresi ne kadara satıldı?

Kanuni Sultan Süleyman'ın Londra'da satışa çıkan portresi 438 bin 500 sterline (Yaklaşık 5 milyon lira) alıcı buldu. Portenin kim tarafından alındığı ise gizemini koruyor.  Sotheby's'in yaptığı açıklamada, "Osmanlı hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman'ın, keskinliğini ve varlığını canlı bir şekilde bakır bir tabloda yakalayan ve 16./17. Yüzyıldan kalan portresi 438 bin 500 sterline satılıdı. Bu bedel tahmini değerin dört katından fazla" denildi.

Müzayede yetkilileri 43 yaşındaki Kanuni'yi gösteren portrenin satış rakamından memnun olduklarını aktardı.

Bakır üzerine yapılmış çok nadir bir eser 

Sotheby's Orta Doğu Açık Artırma Satış Direktörü Benedict Carter, Portrenin 16. yüzyılın sonları veya 17. yüzyılın başlarında bakır üzerine yapılmış çok nadir bir eser olduğunu vurgulayan Carter, "Resim, İran'da Safevileri ve papalık filosunu mağlup etmesi sonrası gücünün zirvesindeki 43 yaşındaki Süleyman'ı gösteriyor. Portre, satışa çıkan çok küçük bir Osmanlı Sultanları portreleri grubuna ait." dedi.

Kanuni Sultan Süleyman portresini kim yaptı?

İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından yapılan portre, Medici Hanedanlığı için kopyalanan ve halen İtalya'nın Floransa kentindeki Uffizi Galerisinde bulunan, diğeri de Avusturya Habsburg Arşidükü 2. Ferdinand için kopyalanan ve Almanya'nın Innsburck kentindeki Ambras Kalesi'nde sergilenen Kanuni Sultan Süleyman portreleriyle ilişkili bulunuyor.

 

Haber Ara