Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Kantarcı hakkındaki kitaba eşinden tepki: Halil’i anlatacak insan bu değil

Darbe girişimi gecesi şehit olan Halil Kantarcı hakkında kitap yazan Serra Erdoğan’a, Kantarcı’nın eşi tepki gösterdi: “Halil’i gerçekten anlatmak muradında olan biri ailesinden, arkadaşlarından hiçbir bilgi almadan, onun 18 yıl an an yaşadığı onca şeyi bir çırpıda nasıl anlatabilir?”

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 15:43:12

Kantarcı hakkındaki kitaba eşinden tepki: Halil’i anlatacak insan bu değil

Kantarcı, 15 Temmuz gecesi darbeci askerleri engellemek için İstanbul Çengelköy'de sokağa çıkmış, açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Darbe girişiminin ardından yazılan kitaplar furyasına katılan yazar Serra Erdoğan da Kantarcı hakkında ‘Habib Halil' isimli bir kitap yazmıştı. Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'ndan (Zerev Vakfı) çıkan kitabın gelirlerinin vakfa bağışlanacağı belirtilmişti.

kantarc

''YALANCI, SÖZÜNDE DURMAYAN BİR İNSAN'' 

Yazar Serra Erdoğan'ın yazdığı ‘Habib Halil' adlı kitap.

Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, facebook hesabından yaptığı açıklamada ‘sayın ve pek muhterem yazar' olarak seslendiği Erdoğan'ın, Kantarcı'nın öldüğü günlerde kendisinin canını sıktığını anlattı.

Ayşe Kantarcı, yazarın ‘kendi dünyasında yaşadıklarını gerçekmiş gibi' yazdığını belirterek, şunları kaydetti: Bırakın yazsın, herkes Halil Abi'yi tanısın' diyenler oldu. Biz müsaade etmediğimizi söyledik. O da ‘Tamam ben yazmayı bıraktım zaten'dedi. Bir kere bu insan yalancı, verdiği sözde durmayan biri. Ahlaki sıkıntıları olan birinin Halil'in hayatını yazması bir tarafa, bir ay gibi bir zamanda yazılmış ve piyasaya çıkmış bir kitap olması da başka bir araz. Kimdir bu Serra hanım cenaze gününe kadar ne yüzünü gördüm ne Halil'den ismini duydum

''HALİL'İ ANLATACAK İNSAN BU DEĞİL''

Kantarcı, yazarın, kitabı yazarken ailesi ve arkadaşlarından hiçbir bilgi almadığını aktararak, ‘rüzgar bu yöne esiyor ben de nasibimi alayım' gibi yaklaşımların kendisini üzdüğünü ifade etti.

“Bir gün Halil anlatılır uzun uzun geçmişten bugüne, fakat o gün bugün değil ve onu anlatacak insan bu insan değil, kolay yaşanmamış bir hayatı anlatmak bu kadar kolay olmamalı” diyen Kantarcı, kendilerinden habersiz olarak, yalan söyleyerek yayınlanan bir kitaba para verilmemesini ve bir vakfa bağış yapılmasını benimsedi.

YAZAR ERDOĞAN: HALİL'İN BANA VASİYETİ VAR

Twitter hesabından açıklama yapan Yazar Serra Erdoğan, kitapta‘Kantarcı'nın aziz hatırasına, ailesine ve çevresine karşı onların ve Kantarcı'nın aidiyetine halel getirecek bir metin bulunmadığını' söyledi.

Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: Bu konuyla ilgili görüş bildiren herkesi ama istisnasız herkesi anlayışla karşılıyorum ancak şunun bilinmesini istiyorum ki; ben şahsım adına ne bir çıkar ne bir fayda için değil, bu çalışmayı görev bildiğim için hayata geçirdim. Bu kitabı yazmam, rahmetlinin bana vasiyetiydi.

Haber Ara