Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Kanser teşhisindeki ilaçlar yerli olacak

Sağlık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bazı kanser türlerinin teşhisinde kullanılan ilaçların artık Türkiye’de üretileceği müjdesini verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 09:35:51

Kanser teşhisindeki ilaçlar yerli olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bazı kanser türlerinin teşhisinde kullanılan ilaçların artık Türkiye'de üretileceği müjdesini verdi.

20170823_2_25386536_25182353_Web

Sağlık Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yapılan, bazı cihazların satışına ilişkin alım garantili sözleşme imzası töreninde konuşan Bakan Albayrak, millî ve yerli anlamda güzel adımların atıldığı son günlerde Sağlık Bakanlığı ile önemli bir protokol imzaladıklarını ifade ettiği konuşmasında “5 yıldır alt yapısını oluşturduğumuz sertifikasyon, lisanslama noktasındaki izinlerin tamamlanması ile birlikte sağlık sektöründeki önemli alanda yerlileşme sonucunda güzel bir haber için bir aradayız. Bu tesisimiz, yerli ilaçlarla sağlık sektörümüzde önemli bir dönemin başlangıcı olacak. Kanser teşhisinde, nörolojik hastalıkların tanısında, lenf kanserinin tanısında, organik nakillerde organın vücut tarafından kabul edilip edilmediğinin anlaşılmasında, kan hücrelerinin tespitinde, izlenmesinde ve lösemi tespiti noktasında kullanılan ilaçları artık Türkiye'de üreteceğiz. Sizlerin de desteği ile ortaya konulacak bu sözleşmeyle tıp sektörümüzde de bu ilaçların zamanında, kritik ve mevcut sahip olunması stratejisi noktasında yerlileştirilmesinin önemini ortaya koymuş olacağız.” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da sağlığın, teknolojiyi en üst seviyede kullanması gereken bir hizmet alanı olduğunu, Türkiye'de bundan böyle sağlıkla ilgili tüketim malzemesi ve cihaz anlamında tek elden alım yapılarak hastanelere dağıtımın sağlanacağını, standardizasyonun bu şekilde sağlanacağını söyledi.

20170823_2_25386536_25182363_Web

100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Nükleer teknolojinin yerlileştirilmesinin, ürün geliştirme anlamında, sağlık sektöründe önemli bir rol oynayacağını hatırlatan Bakan Albayrak “Bütün bu tesislerin yatırımı 100 milyon lirayı geçiyor. Burada tüm Türkiye'deki radyasyon cihazlarının kalibrasyonunu yapacağız. Önümüzdeki dönem Türkiye'de nükleer tıp, enerji, mühendislik alanında çok büyük bir talep olacak. Bu alanlarda ortaya koyacakları sadece alın teriyle değil akıl teriyle Türkiye'de eski Türkiye'den farklı . Dünyaya ve ülkeye teknoloji alanında hizmet etme şansı bulacaklar” dedi.

Haber Ara