Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Kanada

Kanada, Kuzey Amerika'nın en kuzeyinde yer alır ve başkenti Ottowa'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 14:24:21

Kanada

Kanada, Kuzey Amerika'nın en kuzeyinde yer alır. Dünya ülkeleri arasında yüzölçümü bakımından en büyük 2. ülke konumundadır. Ülkenin başkenti Ottawa'dır.

EYALET SİSTEMİ

Kanada, parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi sistemi ile yönetilir. Ülkenin temsilini ise Kraliçe yapmaktadır ve ülkede baş vali olarak tanınır. 10 eyalet ve 3 bölgeye ayrılmış olan ülkenin büyük bir bölümü Kuzey Amerika bölgesini kaplamaktadır.

 

İKİ RESMİ DİL

Ülkede iki tane konuşulan resmi dil vardır. Bunlar ise sırasıyla İngilizce ve Fransızca dilleridir. Bu dillerden sonra ise Çince, Punjabi, İspanyolca ve Almanca gelir.

İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ

Ülkede inanç özgürlüğü vardır. Nüfusta %24'lük bir kesmin de hiç bir dine inanılmadığı görülür. Ülkedeki en başlıca din  Hristiyanlık'tır. Devamında ise Katolikler ve Protestanlar nüfusun bir bölümünde etkilidirler.

FESTİVALLER ÜLKESİ

Ülkede her dönem ayrı bir aktiviteyle karşılaşmak mümkündür. Müzik, tiyatro ve film festivalleri için en uygun aylar nisan ve mayıs aylarıdır. Buz hokeyi ve kayak yapmak için en uygun aylar ise kış aylarıdır.

FARKLI İKLİM TİPLERİ

Ülkede üç tip iklim görülmektedir. Bunlar karasal , kutup ve nemli kıta iklimleridir. En düşük sıcaklık ülkede Nunavut eyaletinde görülmektedir. Burada sıcaklık -63 dereceye kadar düşer.

DÜNYADA EKONOMİSİ 11. SIRADA

Ülkedeki en yüksek sıcaklıklar 45 derece civarındadır. Dünya ekonomileri arasında gelişmişlik olarak 11. sırada yer almıştır.

Haber Ara