Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Kanada Ukrayna’ya Silah Satacak

Ukrayna’nın Kanada’dan silah ağırlıklı askeri malzeme satın alacağı açıklandı.Kararı bizzat Ukrayna’nın Ottawa Büyükelçisi Shevchenko açıkladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 10:20:55

Kanada Ukrayna’ya Silah Satacak

Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi Andriy Shevchenko, yaptığı açıklamada, iki ülke arasında savunma ve ticaret alanlarında işbirliğini öngören anlaşmaların imzaya hazır olduğunu söyledi.

NATO ZİRVESİNDE İMZALANABİLRİ

Mepanews'in aktardığı habere göre Büyükelçi Shevchenko, iki anlaşmanın da, Polonya'da gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko arasında imzalanabileceğini kaydetti. Shevchenko, anlaşmaların imzalanmasının, Kanada Başbakanı Trudeau'nun gelecek hafta gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretine kalabileceğini de ifade etti.

Savunma alanında imzalanacak anlaşma kapsamında Kanada'dan silah alımına gideceklerini anlatan Büyükelçi Shevchenko, Kanada'nın Ukrayna'nın askeri ve savunma sanayiinin gelişmesine destek vereceğini söyledi.

NE TÜR SİLAHALR ALINACAK?

Anlaşmanın iki ülke savunma bakanları tarafından şekillendirilmesinin tamamlandığını aktaran Shevchenko, Kanada'dan satın alınacak silahların türüne ilişkin bilgi vermedi.

KANADA DAHA ÖNCE DE YARDIM HİBE ETMİŞTİ

Kanada, daha önce Ukrayna ordusu için tıbbi malzemeler, üniforma, battaniye, bot ve öldürücü olmayan malzemeler hibe etmişti.

 

Haber Ara