Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Kanada'nın Rusya'ya yaptırımları genişletmesi

Kanada'nın Rusya'ya yaptırımları genişletmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 17:56:38

Kanada'nın Rusya'ya yaptırımları genişletmesi
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Kanada'nın Rusya'ya yönelik yeni ekonomik yaptırımlarının "cevapsız kalmayacağını" bildirdi.

Lukaşeviç, Dışişleri Bakanlığı resmi internet istesinde yaptığı değerlendirmede, Moskova-Ottowa ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Sözcü Lukaşeviç "Yeni yaptırımlar ilişkilerimize yeni olumsuzluklar katacaktır. Bu cevapsız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Yaptırımlara yenilerini ekleyen Kanada tarafından Kırım'a ithalat-ihracat, yatırım, mali transfer ve tüm finansal hareketler yasaklanmıştı.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, barış sağlanıncaya, Rusya'nın işgalci güçlerinin Ukrayna topraklarından tamamen çekilinceye ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü sağlanıncaya kadar yaptırımların artarak devam edeceğini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, tüm askeri varlığını Doğu Ukrayna'dan derhal geri çekmesi çağrısında bulunan Harper, "Putin, isyancılara askeri destek vermeyi kesmeli ve Minsk Anlaşması hükümlerine uymalıdır" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara