Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Kanada’dan sonra bir ülke daha Erdoğan’ın sözlerini doğruladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada İstihbarat'ının Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını dinlediklerini açıklarken, Almanya’da, Türkiye ile Kaşıkçı konusunda bilgi alışverişinin olduğunu doğruladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 15:23:26

Kanada’dan sonra bir ülke daha Erdoğan’ın sözlerini doğruladı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada İstihbaratı'nın Türkiye'nin verdiği ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı. Başbakan Trudeau, kendisinin kayıtları dinlemediğini ve Suudi Arabistan'a karşı atılacak adımlarda ortak fikre sahip müttefiklerle beraber çalışacaklarını söyledi.

ALMANYA'DA TÜRKİYE'Yİ DOĞRULADI

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntıları konusunda Türkiye ile Almanya arasında bilgi alışverişi olduğunu açıkladı.

Bir gazetecinin, "Kaşıkçı'nın ölümünün ayrıntılarına ilişkin Türk tarafının Almanya'yı bilgilendirdiği haberleri var. Bu doğru mu?" şeklindeki sorusuna Seibert, "Evet, burada istihbarat alanında bir bilgi alışverişi oldu" yanıtını verdi.

FRANSA: BİZDE SES KAYDI YOK

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İstanbul'da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kendilerinde ses kaydı olmadığını söyledi.

Bir televizyon kanalına konuşan Fransız Bakan Le Drian'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtlarının Fransa, Almanya ve İngiltere'ye verildiği sözleri hatırlatıldı. Bakan Le Drian, kayıtların Fransa'ya verildiğine dair bir bilgisi olmadığını söyleyerek, "Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bize vereceği bilgiler varsa bunları vermeli" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KAYITLARIN ÜLKELERE VERİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere ile paylaştığını belirtmişti.

Kaynak: Haber7

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara