Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Kanada'dan dönmek isteyen mültecilere yardım

Kanada, IŞİD’den kurtarılan bölgelere dönmek isteyen Iraklılar ve Suriyeliler için 28 milyon 35 bin dolarlık yardım bütçesi ayırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 16:43:20

Kanada'dan dönmek isteyen mültecilere yardım

AA'nın haberine göre Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin aktif olarak IŞİD ile mücadeleyi ve krizden etkilenenleri desteklemeye devam ettiğini belirtti.

ABD'nin başkenti Washington'da 22 Mart'ta gerçekleştirilecek IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacağını duyuran Freeland, bu etkinlikte Temmuz 2016'daki son toplantıdan bu yana söz konusu terör örgütüyle mücadelede kaydedilen ilerlemenin değerlendireceği bilgisini verdi.

Kanada'nın bölge insanına destek olmak için 28 milyon dolar civarında yardım sağlayacağını aktaran Freeland, şu ifadeleri kullandı:

"Bu destek, nüfusun acil ihtiyaçlarını gidermeye ve sivillerin IŞİD'den kurtarılan bölgelerdeki evlerine dönmelerine yardımcı olacak. Kanada, IŞİD'i yenmek ve bu uzatılmış çatışmadan etkilenen çocukları, kadınları ve erkekleri desteklemekte kararlıdır. Ortadoğu halkını destekleyeceğiz ve IŞİD'in yenilgisini hızlandıracak koalisyon ortaklarıyla çalışmaya devam edeceğiz."

Belirlenen yardımların Birleşmiş Milletler (BM) programları aracılığıyla yapılacağına değinen Freeland, dağıtımı gerçekleştirecek organizasyonların isimlerinin güvenlik nedeniyle açıklanmayacağını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara