Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Kanada'daki Türk sivil toplum kuruluşlarına proje eğitimi

Kanada'daki Türk sivil toplum kuruluşlarına proje eğitimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 22:31:26

Kanada'daki Türk sivil toplum kuruluşlarına proje eğitimi
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kanada genelinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, YTB projelerine katılım konusunda eğitim verdi.

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen'in de katıldığı toplantıda, Başkan Yardımcısı Mehmet Köse başkanlığında Toronto'ya gelen heyet, YTB'nin Mali Destek Programları ile ilgili 20'nin üzerindeki sivil toplum kuruluşunun temsilci ve yöneticilerine eğitim verdi.

Toplantının açılışında konuşan Köse, Kanada'daki Türk toplumunun Avrupa'dakine nazaran sayıca az ama genç bir toplum olduğunu belirterek, "Hayata geçirebileceğimiz projeler, gelecek nesillere ışık tutacak'" dedi.

AA muhabirine çalışmaları değerlendiren Köse, "Kanada, yurt dışında yaşayan Türklerin belki sayı bakımından en az olduğu ülke ancak Kanada Türk toplumunu, diğer ülkelerdeki Türk toplumlarından ayıran özellik, buradaki Türklerin yüzde 65'den fazlasının üniversite eğitimi almış olması. Bu potansiyel, hem Kanada, Hem Türkiye ve hem de burada yaşayan insanlarımız açısından çok önemli fırsat ve imkanlar sunuyor' dedi.

Kanada'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının YTB'nin projelerine katılmalarını istediklerini anlatan Köse, "Amacımız buradaki Türk toplumun dilini, dinini, tarihini ve kültürünü kaybetmeden ayakta kalmasıdır. Bu değerleri kaybetmeden buralarda var olacak bir Türk toplumu hem Kanada hem de Türkiye için büyük zenginliktir' diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara