Dolar

32,5000

Euro

34,8118

Altın

2.485,94

Bist

9.551,35

Kanada'da yolsuzluk skandalında ikinci istifa

Kanada’da Justin Trudeau’nun yönetiminden ikinci bir bakan daha gittikçe ayrıntıları ortaya çıkan bir yolsuzluk sakandalının ardınfan istifa etti. İkinci istifa ise Kanada Başbakanının azalan sempatisine yeni bir zarar verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-06 10:01:28

Kanada'da yolsuzluk skandalında ikinci istifa

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Hazine Bakanı Jane Philpott istifasını hafta başında sunarken yaptığı yazılı bir açıklamada, “Son haftalarda federal hükümeti sarsan olayları dikkate aldığını” dile getirerek istifa kararını “ciddi olarak derinlemesine düşündükten sonra” verdiğini ifade etti.

Trudeau'nun hükümeti, eski Başsavcı Jody Wilson-Raybould tarafından Quebec kökenli bir firma olan SNC-Lavalin'e yönelik bir ceza davasını durdurmaya çalışmakla suçlanıyor. SNC-Lavalin ise dünyanın önde gelen inşaat ve yapı şirketlerinden biri.

Firma ise BBC'nin haberine göre Libya'da karlı sözleşmeleri elinde tutabilmek için 48 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor.

Trudeau ve üst düzey yardımcıları ise adı geçen bu davayı durdurmak için aylar süren bir kampanya sürdürmekle suçlanmakta. Kanada Başbakanı ise hükümetinin SNC-Lavalin'e verilecek bir olası ceza ile oluşacak iş kaybını önlemeye çalıştığını dile getirdi.

Öte yandan firma web sitesinde yer alan bilgiye göre Kanada çapında 9000'e yakın işçi çalıştırıyor.

Hazine Bakanı Philpott ise açıklamasında “eski Başsavcıya müdahalesi hakkında baskı” yapma çabalarının kendisi için “ciddi endişe kaynağı” olduğunu belirtti.

Şubat ayında Kanadalı analitik şirketi Leger tarafından yapılan bir araştırmaya göre katılımcıların yüzde 36'sı Trudeau hükümetinden “çok memnun” ya da “bir şekilde memnun”; bu oran ise Kasım 2018'deki yüzde 45 oranından bir gerilemeyi teşkil ediyor.

Kanada önümüzdeki Ekim ayında genel seçimlere yol alıyor.

Kaynak: time.com

 

Haber Ara