Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Kanada'da sığınmacılar için kamp kuruldu

Kanada'da ABD'den gelen sığınmacı sayısında artış olması sebebiyle kamp kurulduğu öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 23:11:12

Kanada'da sığınmacılar için kamp kuruldu

Kanada ordusunun, ABD'den sınırı geçerek Kanada'ya sığınanların sayısında artış olması nedeniyle sığınmacıların kalacağı bir kamp kurduğu öğrenildi.

Ordudan konuyla ilgili yapılan açıklamada, modüler çadır barınaklardan oluşan yeni kampın, New York sınırına yakın bir yerde Saint-Bernard-de-Lacolle, Quebec'de kurulduğu ve 500 sığınmacıya ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Açıklamada, 1 Ocak - 30 Haziran tarihleri arasında 3 bin 300'den fazla kişinin ABD'den Kanada'nın Quebec bölgesine geçtiği ve temmuz ayında ise sığınmacı sayısının bin 200 kişi olduğu bildirildi. Bu sığınmacıların büyük bir bölümünü Haiti kökenlilerin oluşturduğu kaydedildi.

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansının sözcüsü Patrick Lefort, Kanada medyasına yaptığı açıklamada, en son olarak Roxham Yolu'ndan Kanada'ya geçen sığınmacılardan 700 kişinin işleme alınmak için 2-3 gün kadar dışarıda beklediklerini ve yatacakları bir yerin olmadığını belirtti.

Ağustos ayından itibaren Montreal Olimpiyat Stadı'nı sığınmacı evi olarak kullanan kent yönetiminin 320 yataklı Kraliyet Victoria Hastanesini de sığınmacılar için kullanılmayı planlandıkları belirtildi. 

Kanada'daki, okul çağındaki mültecilerin önümüzdeki ay Montreal'in Fransızca eğitim veren okullarına kaydolacakları belirtildi.

Haber Ara