Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Kanada'da İslamofobik saldırı... Adamı dövüp hastanelik ettiler

Kanadalı bir Müslüman adam, Toronto dışında Arap karşıtı sloganlar atan şahıslar tarafından dövüldü. Kanadalılar hafta sonu yaşanan korkunç saldırıyı kınarken, olay Müslüman karşıtı nefret suçlarında artış endişesini de tekrar gündeme taşıdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-20 13:30:58

Kanada'da İslamofobik saldırı... Adamı dövüp hastanelik ettiler

Muhammed Abu Marzouk isimli Kanadalı Müslüman, Toronto'nun hemen batısındaki Mississauga'da Arap karşıtı slogan atan iki adam tarafından dövüldüğü belirlendi.

Kanadalı Müslüman hak ve hukuk grupları olay karşısında şaşkınlık ve öfke içinde kaldıklarını belirtirken, olayın Müslümanlara karşı artan nefret suçlarıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekildi.

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi Başkanı İhsan Gardee, “Bu korkunç saldırı karşısında hayli şaşkınlık içerisindeyiz, kalbimiz ve dualarımız bu iğrenç olayla sarsılan Marzouk ve onun ailesiyle birlikte. Bu türden nefret verici ve korkak eylemler, yabancı düşmanlığı ve nefret suçlarını kınamada birlik sergileyen bütün Kanadalılar için tiksindirici”dedi.

Müslümanlar son yıllarda Kanada'da artan nefret suçlarına konu oluyorlar.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Yerel medyanın aktardığına göre Abu Marzouk bir piknikten eşi ve iki küçük kızıyla birlikte evine dönüyordu. İki adam birden araba park sahasında kendilerine bağırmaya başladı. Abu Marzouk arabadan çıkarak kendilerine hakarette bulunan adamlarla konuşmak istedi. Eşi Diana Attar'ın CBC News'e aktardığına göre, “…Araplar, teröristler!” diye bağırak eşine saldırdılar. Abu Marzouk ise kaldırıldığı hastanede beyninden aldığı hasar nedeniyle ameliyata alındı. Marzouk'un durumun ciddi olduğu öğrenidi.

FUAT YÜCEL: BU KESİN BİR NEFRET SUÇU

Saldırıya şahit olan bir diğer isimde yakın arkadaşları Fuat Yücel. Yücel saldırıyı durdurmaya çalışırken hem hakarete hem de saldırıya uğradı. O da hafif yaralanmayla olaydan kurtuldu.

Yücel de CBC'ye, “39 yıldan beri bu ülkede yaşıyorum. Hiçbir zaman böyle bir şey görmedim… Hiç süphe yok. Bu bir nefret suçudur” dedi.

Olaya ilişkin gözaltına alınan Adem Corhamzic (27) ve Janis Corhamzic (19) suçlamaları kabul etmedi.

Öte yandan Peel bölgesi Polis Şefi Jennifer Evans, “Peel bölgesi Kanada'nın en çeşitliliği olan ve çok toplumlu yerlerinden biridir. Nefret içeren davranışlar hoşgörüyle karşılanmayacaktır” diye konuştu.

Haber Ara