Dolar

32,5105

Euro

34,8300

Altın

2.488,25

Bist

9.575,59

Kanada'da Gazze için ışık kampanyası

Kanada'da Gazze için ışık kampanyası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 02:40:45

Kanada'da Gazze için ışık kampanyası
Gazze Şeridi'nin en önemli sağlık merkezi Şifa Hastanesi için Kanada'da kampanya başlatıldı.

Kanada'nın London kentinde yaşayan Dr. Tarek Loubani, Şifa Hastanesi'nin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemini kurmak için yardım kampanyası başlattı. Nisan ayı sonunda başlatılan kampanyaya, şu ana kadar 50 farklı ülkeden 800'den fazla kişi yardımda bulundu. Şimdiye kadar 166 bin ABD doları toplanan kampanyada hedef, solar sistemin bedeli olan 200 bin dolar. Bu rakama ulaşıldığı takdirde, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne elektrik sağlamak üzere güneş enerjisi sitemi kurulacak.

Ontario eyaletine bağlı London kentinin Sağlık Bilimleri Merkezi'nde acil servis hekimi olarak görev yapan Kanadalı doktor Tarek Loubani, elektrik kesintilerinin Gazze'deki dört hastanenin en büyük sorunu olduğunu ifade etti.

Kampanyasına Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Islamic Relief Canada isimli kuruluşlar başta olmak üzere birçok organizasyonun destek verdiği Tarek Loubani, 'Hedefimiz, 26 Haziran'a kadar 200 bin doları toplamak. Bugün itibarıyla 34 bin dolar kaldı. Amacımız insanların evlerine değil, yoğun bakım ünitelerine diyaliz servislerine, ameliyathanelere enerji sağlamak' dedi.

-Mısır'da tutuklanmıştı

Dr. Tarek Loubani, 2010 yılından bu yana sağlık hizmetlerine katkı vermek için defalarca gittiği Gazze'de, en son 2013 yılı Ağustos ayında Mısır'a geçtiği sırada tutuklanmıştı. Mısır'daki askeri yönetimin, 6 Ekim 2013 tarihine kadar Kahire'deki Tora Hapishanesi'nde tuttuğu Tarek Loubani ve film yapımcısı arkadaşı John Greyson, Kanada makamlarının diplomasisi ile serbest kalmışlardı.

Tarek Loubani'nin Gazze için açtığı kampanyaya, internetten de EmpowerGAZA.org. linki üzerinden bağış yapılabiliyor.

Haber Ara