Dolar

32,5065

Euro

34,7791

Altın

2.423,31

Bist

9.706,06

Kanada'da camiye saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya uğrayan camiye geçtiğimiz haziran ayında da kesik bir domuz kafası bırakılmıştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 08:44:15

Kanada'da camiye saldırı: 6 kişi hayatını kaybetti

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı.

YAKLAŞIK 40 MÜSLÜMAN NAMAZ KILIYORDU

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslümanın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi.

Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Quebec City Polis Sözcüsü Etienne Doyon, silahlı saldırganlardan ikisinin yakalandığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

TRUDEAU'DAN AÇIKLAMA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından da şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu gece, Kanadalılar Quebec'teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte."

EYALET BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabından yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Couillard, "Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

BAŞBAKANDAN YAZILI AÇIKLAMA

Justin Trudeau, ülkede meydana gelen cami saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, saldırıyı, "büyük bir şok, öfke ve üzüntü" ile öğrendiğini belirten Başbakan, Müslümanların ibadet ve sığınma evine yapılan terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Ajansların aktarımına göre açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bütün Kanadalılar adına ölenlerin aile ve dostlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim. Böylesine anlamsız bir şiddeti görmek kalp kırıklığı yaratıyor. Çeşitlilik bizim gücümüzdür ve dini hoşgörü Kanadalıların en çok sevdiği değerdir. Müslüman Kanadalılar, ulusal dokumuzun önemli parçasıdır. Bu tarz anlamsız eylemlerin, toplumumuzda, şehirlerimizde ve ülkemizde yeri yoktur. Kolluk kuvvetleri, tüm Kanadalıların haklarını koruyacak, bu işin faillerini ve arkasındaki tüm hoşgörüsüzlüğü yakalamak için her türlü çabayı gösterecektir."

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Bu arada, saldırı nedeniyle eyalet parlamentosunda bayraklar yarıya indirilirken, eyaletin en kalabalık kentleri Montreal ve Gatineau'daki cami ve İslami merkezlerinin çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Haber Ara