Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Kanada Başbakanı Trudeau'dan cami saldırısına ilişkin açıklama

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede meydana gelen cami saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 10:38:42

Kanada Başbakanı Trudeau'dan cami saldırısına ilişkin açıklama

Yazılı açıklamada, saldırıyı, "büyük bir şok, öfke ve üzüntü" ile öğrendiğini belirten Başbakan, Müslümanların ibadet ve sığınma evine yapılan terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Ajansların aktarımına göre açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bütün Kanadalılar adına ölenlerin aile ve dostlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim. Böylesine anlamsız bir şiddeti görmek kalp kırıklığı yaratıyor. Çeşitlilik bizim gücümüzdür ve dini hoşgörü Kanadalıların en çok sevdiği değerdir. Müslüman Kanadalılar, ulusal dokumuzun önemli parçasıdır. Bu tarz anlamsız eylemlerin, toplumumuzda, şehirlerimizde ve ülkemizde yeri yoktur. Kolluk kuvvetleri, tüm Kanadalıların haklarını koruyacak, bu işin faillerini ve arkasındaki tüm hoşgörüsüzlüğü yakalamak için her türlü çabayı gösterecektir."

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Bu arada, saldırı nedeniyle eyalet parlamentosunda bayraklar yarıya indirilirken, eyaletin en kalabalık kentleri Montreal ve Gatineau'daki cami ve İslami merkezlerinin çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

NE OLMUŞTU?

Quebec eyalet polisinin verdiği bilgiye göre, aynı zamanda cami olarak da kullanılan Quebec İslam Kültür Merkezi'nde yatsı namazı için toplanan cemaate 3 kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda, 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Quebec City Polis Sözcüsü Etienne Doyon, silahlı saldırganlardan ikisinin yakalandığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

EYALET BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabından yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Couillard, "Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

Trudeau, Twitter hesabından da şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu gece, Kanadalılar Quebec'teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte."

Haber Ara