Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Kamuda binlerce kişi görevden alındı

Yeni kanun hükmünde yayımlanan kararnameyle birlikte kamu kuruluşlarında binlerce kişinin işine son verildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 03:51:30

Kamuda binlerce kişi görevden alındı

Resmi Gazete'de yer alan iki yeni kanun hükmünde kararnameye (KHK) göre kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcıların mesleğe geri dönmesinin önü açılırken; emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edildi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Yayımlanan 672 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu'nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi de görevden çıkarıldı. Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi de bulunuyor.

Bu kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı bildirildi.

673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ise hakim ve savcılıktan kendi isteğiyle emekli olanların 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecekleri belirtilirken, değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denkliklerinin iptal edildi.

Öte yandan, KHK kapsamında ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevlerinin de 10 gün içinde sona ereceği belirtildi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara