Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Kamptaki Suriyeliler savaşın bitmesi için dua etti

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli mülteciler, bayram namazında ülkelerinde savaşın son bulması için dua etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 21:15:47

Kamptaki Suriyeliler savaşın bitmesi için dua etti


Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli mülteciler bayramı namazını çadırların arasında kıldı. Namaz öncesinde tekbir getirilerek, salavatı şerife okundu. Çadırların arasında saf tutan yaklaşık 2 bin kişi bayram namazı kıldı.

"KENDİMİZE GELELİM VE İSLAM'A SAHİP ÇIKALIM"

Namazın ardından bayram hutbesi okuyan imam, "Birlik olalım, kardeş olalım ve birbirimizi sevelim. Müslümanlar olarak İslam'a yeterince sahip çıkamıyoruz. İslam'a sahip çıkamamanın faturasını ödemekteyiz. Bu hal devam ederse asla ülkemize dönemeyiz. Tekrar değerlerimize dönerek İslam kimliğimize dönmeliyiz. Bu dağınık ve kendimizden uzaklaşma bizleri darmadağın etmektedir. Kendimize gelelim ve İslam'a sahip çıkalım. Ey Allah'ın kulları kardeş olalım" ifadelerine yer verdi.

Ülkelerindeki savaşın son bulması için hep birlikte dua eden Suriyeli mülteciler, daha sonra birbirlerinin bayramlarını kutladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara