Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Kamışlı'da, YPG karakolunun yakınında bomba yüklü araç patlatıldı

Suriye’nin doğusunda, Türkiye sınırındaki Kamış’lı şehir merkezindeki YPG’ye ait karakolun yakınında, bomba yüklü araç infilak ettirildiği; patlamada hayatını kaybeden ve yaralıların olduğu bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-17 15:55:33

Kamışlı'da, YPG karakolunun yakınında bomba yüklü araç patlatıldı

buyuk2_72

Suriye'nin doğusunda, Türkiye sınırındaki Kamış'lı şehir merkezindeki YPG'ye ait karakolun yakınında bomba yüklü araç infilak ettirildiği ve patlamada hayatını kaybeden ve yaralıların olduğu bildirildi.

Olay dün öğle sonlarında Kamışlı kent merkezindeki Soni kavşağının kuzeyinde, YPG'ye ait bir askeri karakolun yanında meydana geldiği açıklandı.

Daha önce bomba yerleştirilmiş panelvan tipi bir aracın YPG'ye bağlı bir askeri merkezin yakınından geçerken infilak ettirildiği, patlamada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu bildirildi.

Patlama sonucunda çevredeki araç, ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

PKK'ye yakın yayın organlarının haberlerine göre ise, patlamanın ardından paylaşılan fotoğraflarda ve yerel kaynakların aktardıklarına göre YPG'ye ait asayiş binasından ağır dumanların yükseldiği görüldü.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiği. İç Güvenlik Güçleri'nin olaya ilişkin inceleme başlattığı bildirildi.

Patlamanın IŞİD tarafından yapıldığı belirtilirken, şüphelilerin yakalanması için kente giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. 

Kamışlı kentinin merkezindeki iki mahalle ile havalaanı ve bazı resmi daireler Suriye Ordusu'nun elinde bulunurken, bazı mahalleler ise YPG'ye bağlı asayiş güçlerinin kontrolü altında bulunuyor. 

buyuk1_35

Haber Ara