Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kamışlı’da 3 intihar saldırısı

Suriye'de Rojava bölgesinin(Kuzey Suriye) Kamışlı ilçesinde 3 ayrı intihar saldırısının düzenlendiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-31 01:09:03

Kamışlı’da 3 intihar saldırısı

Suriye'de Rojava bölgesinin(Kuzey Suriye) Kamışlı ilçesinde art arda 3 intihar saldırısı gerçekleşti. Olayla ilgili konuşan, Cezire Kantonu Savunma Konseyi Sözcüsü Nasır Hec Mansur, 4'üncü saldırının engellendiğini belirtti.
 
Sputnik'te yer alan bilgide; Akşam saat 22:10 sularında Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinin kent merkezinde peş peşe 3 bombalı intihar saldırısı oldu.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Cezire Kantonu Savunma Konseyi Sözcüsü Nasır Hec Mansur, Kamışlı kent merkezinde yer alan Suriye ordusunun kontrolündeki Westa mahallesinde Hristiyan Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki bir restoran ve cafede ihtihar saldırısı yaşandığını belirtti.

'SALDIRIYI IŞİD YAPTI' İDDİASI

Mansur, "İlk belirlemelere göre saldırı sonucu 6 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Yaralılar Kamışlı'daki hastanelere kaldırıldı. Bir diğer saldırı çarşı merkezinde, öteki de otelde gerçekleştirildi. Dördüncü saldırı girişimi de son anda engellendi. Saldırıyı IŞİD'in yaptığı kesin" diye konuştu.

Saldırı nedeniyle kentte güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını söyleyen Mansur, "Asayiş üyeleri olası saldırılara karşı gerekli tebdirleri alıyorlar ve kentte IŞİD'çi var mı yokmu ona bakıyorlar" dedi.

Mansur, olası başka bir saldırıya karşı kentte arama tarama faaliyetlerinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Haber Ara