Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Kamerun'da okula silahlı saldırı, 6 çocuk öldürüldü

Kamerunlu yetkililer ve ebeveynler, ayrılıkçı isyancıların faaliyet gösterdiği bir bölgede bir okula saldırdığını ve ayrım gözetmeksizin ateş açarak en az 6 çocuğu öldürdüğünü, 8 çocuğu yaraladığını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 22:00:14

Kamerun'da okula silahlı saldırı, 6 çocuk öldürüldü

Ülkenin güney batı bölgesindeki Kumba kentinde bulunan okulda öğle saatlerinde gerçekleşen saldırıya tanık olanlar, saldırganların motosikletle ve sivil kıyafetlerle geldiğini söyledi.

Saldırı sırasında ikinci kattaki pencerelerden atlayan bazı çocuklar yaralandı.

Saldırının İngilizce konuşulan ülkenin batısındaki Ambazonia adlı bir ayrılıkçı grupla özerk devlet kurmaya çalışan gruplar arasında devam eden bir çatışmayla bağlantılı olup olmadığı henüz belirsiz.

“Çocukları sınıfta buldular ve ateş açtılar”

2017'den bu yana yaşanan çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğü ve binlerce çocuğun okula gidemediği bölgedeki olayla ilgili konuşan kent kaymakamı Ali Anugou, “Çocukları sınıfta buldular ve üzerlerine ateş açtılar” dedi.

Tanıklardan Isabel Dione ise, saldırıyı duyduğunda 12 yaşındaki kızını aramak için okula koştu. Onu bir sınıfın zemininde mide kanaması içinde bulduğunu söyledi.

Dione, "Çaresizdi ve 'anne lütfen bana yardım et' diye bağırıyordu. Ben de ona 'seni artık yalnızca senin Tanrın kurtarabilir' dedim. Kız, kurşun yarası nedeniyle tedavi gördüğü hastaneye kaldırıldı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bazıları pala ile olmak üzere sekiz çocuğun öldüğünü ve 12'sinin yaralandığını söyledi.

Yerel basın tarafından çekilen sosyal medyada dolaşan videolar, kucağında çocuklarla okuldan kaçan yetişkinleri, ağlayan izleyicilerle çevrili olarak gösteriyordu.

Reuters tarafından doğrulanan fotoğrafta ise, bir sınıfın içinde bir miktar kurumuş kan, bazı dağınık terliklerin yanında olduğu görüldü.

Yerel eğitim yetkilisi Ahhim Abanaw Obase ise, 12-14 yaşları arasındaki 6 çocuğun öldüğünü doğruladı ve sekiz çocuğun da hastaneye kaldırıldığını ekledi.

Reuters

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara