Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Kamalak'tan ittifak açıklaması

Saadet Partisi lideri Kamalak, ittifaklara açık olduklarını ancak hiçbir partiye koltuk değneği olmayacaklarını söyledi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 15:57:07

Kamalak'tan ittifak açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim ittifaklarına olumlu baktıklarını belirterek, "Hiçbir partiye koltuk değneği olmayız, yangını körüklemeyiz. Bu problemleri çözmek için belirli ilkeler dahilinde uzlaştığımız partilerle ittifaka varız" dedi. 

Kamalak, partisinin Erzurum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. 

Türkiye'nin çözülemeyecek bir problemi olmadığını, bu problemleri çözecek tek partinin de Saadet Partisi olduğunu belirten Kamalak, "Belki birileri çıkıp diğer partilerle 'biz çözeriz' diyebilir. Peki ben soruyorum? 'O zaman ne günü bekliyorsunuz? Niçin çözmüyorsunuz?' Çözemezler, çünkü o ruhtan, o mayadan yoksunlar" diye konuştu. 

'Terör' olaylarının son dönemde arttığını, bunun yanlış uygulamalar sonucunda yaşandığını ileri süren Kamalak, şöyle devam etti:

"Biz iktidardan ayrılalı 17-18  yıl oldu. Türkiye'nin durumu 1996-1997'ye nispetle şimdi çok daha mı iyi? 96-97'de, 11 aylık dönemde Refahyol hükümeti iş başında idi. 'Terör o gün mü daha azgındı, bugün mü daha azgın?' Hiç şüphesiz bugün daha azgın. Hemen her gün 3-5 şehit cenazesi geliyor. Çok oy alınabilir. Bir davanın haklılığı, geçici kalabalıkların çokluğuyla değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir. İsmi ne olursa olsun bu süreç, Türkiye'yi ya bölünmeye veya daha büyük çatışmalara götürecektir. Bu durumdan endişe ediyoruz."

Yapılacak seçimlerde ilke prensipleri doğrultusunda ittifaka açık olduklarını aktaran Kamalak, ülkenin içinde bulunduğu durum dolayısıyla bunu yapabileceklerini dile getirdi. Her halükarda seçimlere gireceklerini ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:

"İlkelerimiz, prensiplerimiz var. Bunlardan kati suretle taviz vermeyiz. Bu ilkeler çerçevesinde 'biz de varız' diyen olursa, kim olursa olsun onlarla ittifak yaparız. Şu an ülke yanıyor. Bu ülkedeki yangını söndürebilmek için 'bende varım' diyen herkesle ittifak yaparız. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız, bu ülkede yaşıyoruz. Bizler kardeşleriz. Bu partilerin hepsi de kardeşlerimizin kurmuş olduğu partilerdir. Barışçıl bir yaklaşımla, birleştirici bir üslupla konuları ele alıp çözmek için varız. 'Biz de varız' diyene de hem kollarımızı hem de gönlümüzü açarız. Hiçbir partiye koltuk değneği olmayız, yangını körüklemeyiz. Ülkenin durumu malum. Bu problemleri çözmek için belirli ilkeler dahilinde uzlaştığımız partilerle ittifaka varız."

Seçim hükümetini nasıl değerlendirdiği sorulan Kamalak, "Allah hayırlı mübarek eylesin. Başarılar dileyelim, ne dileyelim. Bir seçim hükümetidir" cevabını verdi. 

Haber Ara