Dolar

32,5741

Euro

34,9916

Altın

2.425,44

Bist

9.722,09

Kamalak'tan İsrail ile anlaşmaya sert tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 10:11:13

Kamalak'tan İsrail ile anlaşmaya sert tepki
Böyle bir anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “Bu anlaşmaya imza atanlar, ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir” dedi.
 
Bu anlaşma ile sadece Mavi Marmara şehitlerinin değil, topyekün Türk milletinin ihanete uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye'den özür dileyecekti. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Gazze'ye uygulanan ambargo kalkacaktı. Peki sonuç ne Maalesef bu anlaşma ile tazminat-fon oldu, abluka-ambargo oldu. İsrail herhalde özürü de gizli toplantıda AKP'lilerin kulaklarına fısıldadı. Bir kez daha söylüyorum, bu anlaşma ihanettir. Mavi Marmara şehitlerine ihanettir. Filistin davasına ihanettir. Türk halkına ihanettir.  İslam dünyasına ihanettir. Bu anlaşma sadece vicdanları sızlatmakla kalmamış, İslam dünyası adına Türkiye'den beklenen bütün umutları da yok etmiştir” dedi. 
 
Milli Gazete'de yer alan habere göre, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdi. Böyle bir anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “Bu anlaşmaya imza atanlar, ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir” dedi.
 
İSLAM DÜNYASI ADINA TÜRKİYE'DEN BEKLENEN UMUTLARI YOK ETTİ
 
Bu anlaşma ile sadece Mavi Marmara şehitlerinin değil, top yekün Türk milletinin ihanete uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye'den özür dileyecekti. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Gazze'ye uygulanan ambargo kalkacaktı. Peki sonuç ne Maalesef bu anlaşma ile tazminat-fon oldu, abluka-ambargo oldu. İsrail herhalde özürü de gizli toplantıda AKP'lilerin kulaklarına fısıldadı. Bir kez daha söylüyorum, bu anlaşma ihanettir. Mavi Marmara şehitlerine ihanettir. Filistin davasına ihanettir. Türk halkına ihanettir.  İslam dünyasına ihanettir. Bu anlaşma sadece vicdanları sızlatmakla kalmamış, islam dünyası adına Türkiye'den beklenen bütün umutları da yok etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.
 
DIŞ POLİTİKA DA ZATEN İFLAS ETMİŞTİ
 
AK parti iktidarının yanlış dış politikasının Türkiye'yi İsrail ve ABD'nin kucağına ittiğini söyleyen Kamalak,  “Bu hükümet dış politika da zaten iflas etmişti. Ancak  Mavi Marmara Şehitlerinin kanı üzerinden yaptığı bu anlaşma vicdanen de iflas ettiğinin göstergesi olmuştur.  Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz zamanı geldiğinde bu utanç anlaşmasını yırtıp atacaktır” dedi. Açıklamasında, İsrail anlaşmasını, adeta bir zafermiş gibi göstermeye çalışan medya ve sivil toplum örgütlerine de tepki gösteren Kamalak, “açık söylüyorum atılan yalancı zafer nutukları, uydurulmuş kahramanlık hikayeleri  bu milleti kandırmaya yetmeyecektir. Aziz milletimiz “One Minute”ten sonra pehlivan tefrikası yazar gibi destan yazanların bugünkü sessizliğini ve iki yüzlülüğünü not almıştır” dedi.

Haber Ara