Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Kamalak'tan AK Parti'ye: Türkiye'nin hangi sorununu çözdünüz?

Saadet lideri Kamalak, katıldığı iftar programında AK Parti'ye yüklendi. AK Parti'nin zinayı serbest bıraktığını öne süren Kamalak, AK Parti'ye 'faizci' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 00:49:29

Kamalak'tan AK Parti'ye: Türkiye'nin hangi sorununu çözdünüz?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarın icraatlarını eleştirerek, işsizlik oranlarının 10 yıl önceye göre arttığını söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nca Wow Hotel'de düzenlenen iftar programına Kamalak'ın yanı sıra genel başkan yardımcıları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada kalabalığa hitap eden Kamalak, ramazan ayının maneviyatından bahsederek, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi'ni içerisinde barındıran ramazanda teşkilatlarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kamalak, partililerin gece-gündüz çalışmak mecburiyetinde olduğunu ifade ederek, gelecekte Milli Görüş'ün ve Saadet Partisi'nin hak ettiği iktidarı alacağını savundu.  

Adil düzen ve hak nizamı tüm insanlık için savunan yegane ekibin Milli Görüş olduğunu söyleyen Kamalak, "Zinayı serbest bırakanlar nasıl olur da 'Biz hak nizamı savunuyoruz' diyebilirler? Domuz etini kasaplık hayvan grubuna dahil edip inançlı insanlardan vergi toplayanlar, 'Biz hak nizamdan yanayız' diyebilirler mi? 'Faiz bir dünya gerçeğidir' diyenler, 'Biz adil düzenden, hakça paylaşımdan yanayız' diyebilirler mi? Bir iktisatçı olarak söylüyorum, faize karşı çıkmayan kimse küresel emperyalizme karşı çıkamaz" diye konuştu.

İktidarı eleştiren Kamalak, işsizlik oranlarının geçmişe nazaran arttığını belirterek, "10 yıl önce Türkiyemizin dış borçları mı daha fazlaydı, şimdi mi daha fazla? Hiç şüphesiz şimdi daha fazladır. 10 yıl önce mi gayri ahlaki yaşam daha fazlaydı, bugün mü daha fazla? Hiç şüphesiz bugün daha fazladır. Şöyle bir soralım mevcut iktidara, 12 yıllık zaman diliminde Türkiye'nin hangi temel problemlerini çözdünüz?" dedi.

Milli Selamet Partisi'nin 1970'li yıllarda Adalet Partisi'nin, Refah Partisi'nin ise 1990'lı yıllarda Anavatan Partisi'nin yerini aldığını ileri süren Kamalak, "Aramızda darılan, kırılan, gücenen kardeşlerimiz olabilir. Ben onlar için diyorum ki kardeşlerim gün darılma, gücenme, kırılma günü değildir. Eğer bir siteminiz, bir kırgınlığınız varsa, onları bana yöneltin. Köşeye çekilmiş olan, gücenmiş olan Milli Görüş erlerine, 'Yiğidim haydi meydana' diyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara