Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Kamalak: Bu ülkenin Ateistleri de Müslümandır

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, bir gazeteye verdiği ropörtajda 'Bu aziz milletin sarhoşu da ateisti de Müslümandır' sözleri dikkat çekti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 14:32:27

Kamalak: Bu ülkenin Ateistleri de Müslümandır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hürriyet'ten Gökçe Aytulu'ya konuştu. “Bu aziz milletin sarhoşu da ateisti de Müslümandır” diyen Kamalak, “Hz. Muhammed her çocuğun Müslüman olarak doğduğunu söyler. Sonra anne-babasının durumuna göre Mecusi, Hıristiyan, ateist ya da başka bir inanca sahip olabilir” görüşünü dile getirdi.

Kamalak: Dara düştüğünde herkes Allah der

Kamalak sözlerine şu şekilde devam etti.

"Kuran-ı Kerim'de bir ayette “Namaza yaklaşmayın” ifadesi geçer. Sadece burasını okursanız, namaz kılmamanız gerektiği anlamını çıkartırsınız. Halbuki önünde “Sarhoş iseniz” ibaresi vardır. Yani aslı “Sarhoş iseniz namaza yaklaşmayınız”dır. Bu aziz milletin sarhoşu da ateisti de Müslümandır. Hz. Muhammed her çocuğun Müslüman olarak doğduğunu söyler. Sonra anne-babasının durumuna göre Mecusi, Hıristiyan, ateist ya da başka bir inanca sahip olabilir. Peki bu insanda İslam nüvesi yok olur mu? Buna ilahiyatçılar cevap vermeli. Bizim milletimiz içinde en olumsuz görünen kişilerin bile ailesine bakıldığında birkaç şehit olduğunu görürüz."

'Ateistlerimize selam olsun'

Ben geçen sene “Ateistimiz de Müslümandır” dedikten sonra bir kısım ateiste sormuşlar, onlar da “Elhamdülillah” demişler. Öyledir de, başı dara düştüğünde“Allah” der, yemeğini sağ elle yer. Ülkemizi yönetenlerin insanları inançlarına göre ayrıştırmaktan ziyade birleştirici olmaları gerek. Biz, insanlarımızı barıştırıcı, birleştirici bir üslup kullanmalıyız. Ateistlerimize de sarhoşlarımıza da serkeşlerimize de selam olsun!

Haber Ara