Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Kamalak: Ankara'nın ağzından 'kan' damlıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamalak, Ankara'ya yüklendi: Ağzından 'kan' damlıyor!

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 15:56:16

Kamalak: Ankara'nın ağzından 'kan' damlıyor!

Kilis'e düşen 74 füzenin 21 cana mal olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Kilis'in tedirgin ve öfkeli olduğuna dikkat çekerek, ''Kilis, hükümetten yeterli ilgiyi göremiyor. Kendilerini unutulmuş ve hatta gözden çıkarılmış hissediyorlar. Bu öfkede de sonuna kadar haklılar. Çünkü Türkiye'nin gündemi maalesef Kilis değil. Peki, ne var gündemde? Gürültü, patırtı. Sonu gelmeyen, üstelik milletin sinirlerini gerdikçe geren lüzumsuz tartışmalar! Siyasetin gündemi de, medya'nın gündemi de kan üzerinden polemik! Ankara'nın ağzından kan damlıyor!'' dedi.

Geçen hafta Genel Başkan Yardımcıları ve GİK üyeleriyle Kilis'e gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Kamalak,''Çünkü Saadet Partisi olarak biz, şu yaklaşımı kendimize temel düstur edinmiş bir Partiyiz. Milletimizin nerede bir derdi- nerede bir sorunu varsa, nerede bir evladımızın canı yanıyorsa, nerede bir kardeşimizin feryadı duyuluyorsa biz oraya koşacağız. Orada olacağız. Hendekler kazılırken Şırnak'a, Cizre'ye bunun için gittik. Silahlar, mermiler patlarken Diyarbakır'a, Sur'a bunun için gittik. Hem de kimsenin gidemediği zamanda gittik. Kimsenin giremediği zamanda girdik. Şimdi de, Kilis'imize başka bir ülkenin sınırlarından tam 74 tane füze atılmış, roket atılmış. Bu füzeler, bu roketler, bu bombalar tam 21 insanımızın canına mal olmuş, 80 kadarı da yaralanmış.  Böyle bir ortamda elbette çelik-çomak oynayacak değildik. Kilis'e gittik'' dedi.

KİLİS TEDİRGİN, KİLİS ÖFKELİ!

Başta vali olmak üzere Kilis'in önde gelen sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle biraya geldiklerini söyleyen Kamalak, “Tek tek Kilis esnafını ziyaret ettik. Kilislilerin evlerine konuk olduk. Onların sorunlarını, dertlerini, feryatlarını bizatihi yerinde kendilerinden dinledik. Orada yaşananları gözlerimizle görme imkânını bulduk. Bütün bu temasların neticesinde gördük ki: 1- Kilisliler tedirgin; Çünkü ne zaman, nereyi, nasıl vuracağı belli olmayan füze ve roketlerin hedefindedirler. Ayrıca atılan füzelerin okul, sağlık ocağı, pazar yeri ayrımı gözetmemesi bu tedirginliği daha da arttırıyor. 2- Kilisliler öfkeli: Çünkü Suriye tarafından atılan 74 füzeye, şehit verilen 21 cana rağmen hükümetten yeterli ilgiyi göremiyorlar. Kendilerini unutulmuş ve hatta gözden çıkarılmış hissediyorlar” diye konuştu.

HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE KİLİS YOK

“Bu öfkede de sonuna kadar haklılar. Çünkü Türkiye'nin gündemi maalesef Kilis değil.” diyen Kamalak, “Kilis'e atılan füzeler, patlayan bombalar değil. Kilis'te füze korkusu yüzünden okuluna gidemeyen öğrenciler ise hiç değil. Evet, Kilis'te maalesef ilk ve ortaöğretim okulları kapalı. Füze isabet eder korkusuyla eğitim verilemiyor.  Peki, ama bu öğrenciler üniversite sınavına girecek. LYS'ye, TEOG'a girecek.  Ne olacak bu çocukların hali? Bu çocuklar iktidarın gündeminde var mı?  Bu çocuklar Milli Eğitim'in gündeminde var mı?  Kilis'in yüzde 30'u göç etmek zorunda kalmış. Gaziantep başta olmak üzere yakın şehirlere, akrabalarının yanına sığınmaya çalışmışlar. Bu aileler orada nasıl yaşıyor? Hangi şartlar altında yaşıyor? Bu aileler, Aile Bakanlığı'nın gündeminde var mı? Kilis esnafı perişan. Vergisini, kredisini, sigortasını ödeyemeyecek duruma düşmüş. ‘Battık' diye feryat ediyorlar, Peki Kilis esnafı Maliye Bakanlığı'nın gündeminde var mı? Kilis Ticaret odası başkanı isyan ediyor. Çünkü devasa AVM'lere verilen arazi teşviği, kredi teşviği, Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nden esirgeniyor. Kilis'e gelince “olmaz” deniyor. Peki, bu durum Sanayi Bakanlığı'nın gündeminde var mı? 90 bin nüfuslu Kilis'te 120 bin Suriyeli yaşıyor. Bizzat gözlerimizle gördük, Kilis sokaklarında gazeteci kılığında, yardımsever kılığında bir sürü yabancı insan dolaşıyor. Acaba bunların kaçı gerçek gazeteci, kaçı gerçek yardımsever? Bu konu İçişleri Bakanlığı'nın gündeminde var mı? Yok.

ANKARA'NIN AĞZINDAN ‘KAN' DAMLIYOR!

“Peki, ne var gündemde?”diye soran Kamalak şöyle devam etti: “Gürültü, patırtı. Sonu gelmeyen, üstelik milletin sinirlerini gerdikçe geren lüzumsuz tartışmalar! Siyasetin gündemi de, medya'nın gündemi de kan üzerinden polemik! Ankara'nın ağzından kan damlıyor! Kilis'ten tek satır vermeyen medyamız,  çarşaf çarşaf  kan polemiği yapıyor. Bir de kongreler var tabii… MHP kongresi yapılacak mı yapılmayacak mı? Yapılırsa muhalifler mi kazanacak, Genel Merkez mi? Yargı kimin lehinde karar verecek? Ak Parti Kongresi'nde yeni genel başkan kim olacak? Başbakan kim olacak? Ali mi gelecek, Veli mi? Profili nasıl olacak? Günlerdir bunlar konuşuluyor, bunlar tartışılıyor. Allah aşkına, Türkiye'nin gerçek gündemi, aziz milletimizin problemleri bunlar mı? Nerede Kilis, nerede füzeler, nerede terör, nerede gelen şehit haberleri, nerede anaların feryad-ı figanları nerede çöken ekonomi… Bunların hiçbiri, Hükümetin ve Türkiye'nin gündeminde yok.”

BU BÖYLE GİDEMEZ, GİTMEMELİ…

“Bu böyle gidemez, gitmemelidir” diyen Kamalak şunları kaydetti: “Bu durum normal bir durum değildir. Bütün bu tablo göstermektedir ki; Türkiye tıkanmıştır. Siyaseten tıkanmıştır. Ahlaken tıkanmıştır. İçerde tıkanmıştır,  dışarıda tıkanmıştır. Çözüm üretmesi gereken İktidar ve Meclisteki muhalefet sorunun tam merkezi haline gelmişlerdir. Türkiye'nin yeni bir döneme, yeni bir yaklaşıma ve yeni bir başlangıca ihtiyacı vardır. Bu başlangıcın adresi hiç şüphesiz ki Milli Görüş'tür, Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'dir. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyor, inandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak aziz milletimize arz ediyoruz.”

Haber Ara