Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Kamala Harris’ten, İsrail’i üzecek açıklamalar!

Seçimleri kazanan Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris, bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Filistinlilerle ilişkimizi yeniden kuracağız. FKÖ'nün, Washington'daki karargâhını yeniden açacağız. İsrail’in ilhak ve genişleme planına da karşı çıkacağız” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 09:11:26

Kamala Harris’ten, İsrail’i üzecek açıklamalar!

ABD seçimlerini kazanan Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris'in, Filistin yanlısı açıklamaları, işgal devleti İsrail'i üzecek.

Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris, The Arab American News'e verdiği bir röportajda Joe Biden yönetimi altında ABD'nin Filistinlilerle bağlarını yenileyeceğini ve İsrail'in iki devleti çözümü baltalayan tek taraflı eylemlerine karşı çıkacağını belirtti.

Harris ayrıca, bir Biden yönetiminin Filistinlilere ekonomik ve insani yardımı sağlamak için acil adımlar atacağını, Gazze'deki insani krizi ele almaya çalışacağını ve Washington'daki FKÖ misyonunu yeniden açmak için çalışmaya ek olarak Doğu Kudüs'teki ABD konsolosluğunu yeniden açacağını söyledi.

Harris, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Joe ve ben her Filistinlinin ve her İsraillinin değerine inanıyoruz ve Filistinlilerin ve İsraillilerin eşit özgürlük, güvenlik, ve refah ölçülerine sahip olmasını sağlamak için çalışacağız. İki devletli bir çözüme kararlıyız ve bu amacı baltalayan her türlü tek taraflı adımlara karşı çıkacağız. İsrail'in ilhak ve genişleme planına da karşı çıkacağız." 

Harris'in açıklamalarından sonra gözler, İsrail'in yönetimine çevrildi. 

Kaynak: The Arab American News

Haber Ara