Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

Kalp krizi riskini yarı yarıya azaltan ürünler

Alman Focus dergisinin kalp krizi riskini yarı yarıya azaltan ürünlerle ilgili sırılaması şöyle: Domates, zeytinyağı ve meyveler... Alman bilim adamları ayrıca yeşil çay, sarımsak, bitter çikolata ve her türlü baklagil tüketimini önermektedir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-09 16:21:18

Kalp krizi riskini yarı yarıya azaltan ürünler

Göğüs kafesinde, göğsün orta çizgisinden biraz sola doğru bulunan ve hayati önem taşıyan kalp, kaslı bir yapıya sahiptir.

Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan organın erkeklerde ağırlığı 340 gram, kadınlarda ise 300-320 gram kadardır.

Kalp yapısında oluşan herhangi bir bozukluk nedeniyle kalp kapak hastalıkları, kalp kası hastalıkları, koroner kalp hastalıkları, kalbin iltihabi hastalıkları ve kalp krizi gelişebilir. Ani ölümle sonuçlanan kalp hastalıklarının başını yüzde 75-80 oranıyla kalp krizi çeker.

Alman Focus dergisi, bilim adamlarına dayandırdığı haberinde kalp krizi riskini yarı yarıya azaltan ürünleri şöyle sıraladı:

Domates, zeytinyağı ve meyveler kalp için gerekli olan antioksidanları içerir. 

Avokado, yağlı balık ve kuru yemişler sağlıklı doymamış yağ asitleri içerir.

Mineraller ve K vitamini yönünden zengin yapraklı sebzeler damar geçirgenliğini artırırken tam tahıllar esneklik sağlar.

Alman bilim adamları ayrıca yeşil çay, sarımsak, bitter çikolata ve her türlü baklagil tüketimini önermektedir.

Araştırmalar, doymuş hayvansal yağlar bakımından zengin yiyeceklerin uyuşukluğa, kafa sisine ve uyuşukluğa neden olabileceğini göstermiştir.

Kaynak: osnmedia

 

Haber Ara