Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Elvan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 13:46:58

Kalkınma Bakanı Elvan:
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Almanya'yı kınıyorum. Almanya'ya yakışmayan bir tavır içerisinde olmuşlardır. Bizim tarihimiz tertemiz, pırıl pırıldır. Şanlı bir tarihimiz vardır. Biz tarihimizle hep onur, gurur duyduk. Dolayısıyla bizim geçmişimiz de geleceğimiz de belli, biz nerede durduğumuzu, ne yaptığımızı biliyoruz." dedi.

Elvan, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya, Karaman ve Mersin milletvekilliği yaptığını, şimdi Kalkınma Bakanı olarak aynı heyecan ve hassasiyetle yılmadan, Konya ve Türkiye için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Konya'nın ulaşım, sanayi, tarım ve sağlık alanında imkanlarını değere dönüştürülebilmek için çalışmalar yaptıklarını, ulaştırma alanında doğunun batıyla, kuzeyin güneyle buluşmasında önemli bir kavşak noktası olan Konya'yı Akdeniz'e dört ana halterden bağlama yolunda çalışmaların sürdüğüne dikkati çeken Elvan, bu projeler sayesinde vatandaşların çok kısa sürede Antalya'ya ulaşma fırsatı bulacağını dile getirdi.

Turizm alanında yapılan çalışmalar kapsamında Antalya'yı Konya üzerinden Kapadokya'ya bağlayan hızlı tren çalışmasının da sürdüğünü anlatan Elvan, tamamlandığında, Konya'da ciddi turizm patlamasının söz konusu olacağını vurguladı.

- "Milletimiz her seçimde gereken cevabı verdi"

Elvan, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çalışmaları sürdüreceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Milletimizle 2023 büyük Türkiye yolculuğuna devam ederken, muhalefet milletten değil başka şeylerden medet umar bir yapıya gelmiştir. Vesayet odaklarından, kapatma davalarından, elektronik darbe teşebbüslerinden, gezi olaylarından, 17-25 Aralık darbe girişiminden, paralel örgüt yapılanmalarından medet umdu. Daha acısı da terörden medet umdu. Allah'a şükür milletimiz her seçimde gereken cevabı verdi, vermeye de devam ediyor."

AK Parti hareketinde asla "sen, ben" kavgası, "fetret dönemi", "makam, mevki hırsı" olmadığının altını çizen Elvan, bu hareketin sen ben kavgası ve nifak bulunmayan milletin hareketi olduğunu ifade etti.

- Terörle mücadele

AK Parti'nin samimiyet ve sadakat anlayışının, milletin samimiyet, sadakat anlayışı olduğuna dikkati çeken Elvan, şöyle konuştu:

"Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Devlet idaresine isyan eden, vatandaşın huzuruna, malına, canına kast eden hainler, kandan beslenen hainler, arkalarında isterse 7 düvel olsun etkisiz hale getirilmeden, bu mücadele nihayete ermeyecektir. Örtülü, örtüsüz, Türkiye'nin gelecek yolculuğuna ket vurmaya çalışan her türlü paralel yapıyla sonuna kadar mücadele edilecektir. Millet içinde ayrı millet, devlet içinde ayrı devlet olmaya çalışanlar, kıyamete kadar amaçlarına ulaşamayacaktır. Biz özellikle sizlerin de güçlü desteğiyle bunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Muhalefet, bu karanlık güçlerden medet umuyor. Muhalefetin ana muhalefet görevi yapması gerekirken, adında Cumhuriyet olan bir parti ana muhalefetlik yapmıyor, kara muhalefet yapıyor. Ne kadar kara varsa, o kadar kara gözüyle bakıyor. Her zaman da milletimizden gerekli cevabı alıyor."

- "Almanya'yı kınıyorum"

Elvan, bir gazetecinin Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkındaki sorusu üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Almanya'yı kınıyorum. Almanya'ya yakışmayan bir tavır içerisinde olmuşlardır. Bizim tarihimiz tertemiz, pırıl pırıldır. Şanlı bir tarihimiz vardır. Biz tarihimizle hep onur, gurur duyduk. Dolayısıyla bizim geçmişimiz de geleceğimiz de belli, biz nerede durduğumuzu, ne yaptığımızı biliyoruz. Onlara şunu söylemek istiyorum; kendi tarihlerine bir baksınlar, kendi tarihlerinden önce ders alsınlar, sonra başkalarına bunları anlatmaya kalksınlar. Tarihçilerin, bilim adamlarının konuşması, tartışması gereken bir hususu, hele hele Alman parlamentosuna taşımaları son derece ayıp. Almanya'ya hiç yakışmayan bir tavırdır. Biz, 'tüm arşivlerimizi açtık. Onlar da tüm arşivlerini açsınlar, tarihçiler gelsinler konuşsunlar' dedik. Bundan kaçtılar. Neden kaçtılar? Gerçekleri görmekten kaçtılar, kaçmaya da devam edecekler. Biz her zaman açığız, şeffafız. Batı devletleri, Ermenistan bu arşivlere bakılmasını, görülmesini, tarihteki gerçekleri niye görmek istemiyorlar? Çünkü bunu bir siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Kendilerini rencide eder, kendilerini küçük düşürür. Biz her zaman tarihimizle onur, gurur, şeref duyduk, duymaya da devam edeceğiz."

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Almanya'nın, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en fazla ticari ilişkisi olan ülke durumunda bulunduğunu, Türkiye'de çok sayıda Alman firmasının faaliyetinin olduğunu belirterek, bu alınan kararın ilişkileri zedelememesini umduklarını, Almanya'nın bu konuda aklı selim bir duruş içerisinde olup, yaptığı hatayı anlamasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.




Haber Ara