Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

Kalkınma Bakanı Elvan Hindistan'da:

Kalkınma Bakanı Elvan Hindistan'da:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 17:52:53

Kalkınma Bakanı Elvan Hindistan'da:
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyona ilişkin, "Sırtını terör örgütüne dayadığını ifade edenler, terör örgütüne silah taşıyanlar, açık açık terör propagandası yapanlar bunları yaparken suç işlediklerini biliyorlardı. Kim suç işlemişse de bunun hesabını mutlaka yargı karşısında verecektir." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunan Elvan, gündemdeki konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

HDP'li milletvekillerine yönelik operasyona ilişkin değerlendirmesi sorulan Elvan, bir hukuk devletinde savcılar dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri ifadeye çağırdığında, ifadenin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Buna karşın HDP'li milletvekillerinin "Biz hukuku tanımıyoruz, hukukun üstünlüğü diye bir şey bilmiyoruz ve savcılığa ifade vermeye gitmiyoruz" dediklerini anlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine savcılıklar da ifade almak üzere gözaltı kararını almış bulunuyor. Herkes yasalara uymak zorunda. Kimse kendi kafasına göre hareket edemez. Sırtını terör örgütüne dayadığını ifade edenler, terör örgütüne silah taşıyanlar, açık açık terör propagandası yapanlar bunları yaparken suç işlediklerini biliyorlardı. Kim suç işlemişse de bunun hesabını mutlaka yargı karşısında verecektir. Bu, tamamen hukuki bir süreçtir. Herkesin bu sürece saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Terörle arasına mesafe koyamayanlar, talimatı milletten değil terör örgütünden alanlar işledikleri suçun da hesabını vermelidir."

- "Sadece Türkiye'nin terörle mücadelesi yeterli değil"

Elvan, bir başka soruyu yanıtlarken, terör örgütlerinin Avrupa'nın değişik ülkelerinde desteklendiğini vurguladı.

Dünyada teröristler ortadan kaldırılacaksa bu konuda birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Elvan, "Sadece Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik mücadelesi hiçbir zaman yeterli değildir ama maalesef Almanya ve diğer bazı ülkeler bir grubu terör örgütü olarak görürken bir başka grubu görmeyebiliyor. Terör örgütü, terör örgütüdür." diye konuştu. Bakan Elvan, özellikle gelişmiş ülkelerde teröre karşı daha hassas mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

- Diyarbakır'daki saldırı

Diyarbakır'daki terör saldırısına da değinen Elvan, saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirdi.

Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunan Elvan, "Bilinmelidir ki bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi asla eksiltmeyecektir. Bilakis kararlılığımızı daha da artıracaktır. Teröristi, ona destek vereni, onun arkasında bulunan bütün güçleri de mutlaka mağlup edeceğiz." şeklinde konuştu.

Türk milletinin desteği ve duasıyla PKK, DEAŞ, PYD'nin kökünü kazıyacaklarını belirten Elvan, Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu söyledi.

Saldırıyı PKK'nın üstlendiğinin ifade edilmesi üzerine Elvan, bu tür eylemlerin örgütün can çekişmesinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

- Hindistan'daki FETÖ yapılanması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hindistan'daki yapılanması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Elvan, bugün Hindistan İçişleri Bakanı ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

FETÖ'nün Hindistan'daki okullarının neyi amaçladığı konusunda konuştuklarını aktaran Elvan, "Sayın Bakan da Hindistan'ın terörizmden çok çektiğini, terörizme karşı son derece hassas olduklarını ifade ettiler. Bu konuda da gerekenleri yapacaklarını belirttiler." diye konuştu.

Haber Ara