Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Kalkan: Kendisine Kürt diyen avanaklar

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, Rusya'nın Suriye saldırılarını değerlendirirken, 'Savaşı PKK başlattı' diyen Kürt aydınlara da hakaret etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 13:12:34

Kalkan: Kendisine Kürt diyen avanaklar

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan MED Nuçe televizyonunda hem Suriye hem de PKK saldırıları hakkında konuştu. Duran Kalkan 7 Haziran'dan sonra başlayan PKK saldırıları için eleştiride bulunan Kürt aydınlara çattı. Kalkan "“Bazı avanaklar var, konuşuyorlar, kimisi de kendine ‘Kürt' diyor" diyerek ağır sözler söyledi.

Rusya hakkında da konuşan Duran Kalkan "Rusya ve İran'ın rol çalma operasyonu yaptığını" söyledi.

İşte Duran Kalkan'ın PKK'ya yakınlığı ile bilinen televizyon kanalına verdiği röportajdan önemli bölümlür;

“Bazı avanaklar var, konuşuyorlar, kimisi de kendine ‘Kürt' diyor. Tutturmuşlar diyorlar ‘savaşı PKK başalttı, bilmem PKK silah kullandığı için bu savaş sürüyor.' Şimdi farzedelim ki PKK başlattı, PKK yanlış yapıyor, suçlu PKK.' Barış görüşmelerini PKK adına kim sürdürüyordu? Siyasi görüşmeleri kim sürdürüyordu. Önder Apo sürdürüyordu. Görüşmeler İmralı'da oluyordu. Peki 6 aydır görüşme oluyor mu İmralı'da? Önder Apo'nun ne düşündüğü biliniyor mu? Önder Apo'nun çözüm için barışçı siyaset yürütmesine izin verilyor mu? Yok. Peki bunu PKK mi engelliyor. Bazıları alçakça ve utanmazca ‘PKK engelliyor' diyor. Ya İmralı'ya gidişi PKK mi engelliyor?”

RUSYA SURİYE'DE ROL ÇALIYOR

PKK yöneticisi Duran Kalkan , Rusya'nın Suriye operasyonlarına da tepki gösterdi. İran ve Rusya'nın rol çaldığını savunan Duran Kalkan, şunları söyledi;

“Rusya'nın yaptığı da rol çalma çabasıdır, İran'ın da yaptığı rol çalma çabasıdır. Suriye'de 2012-13-14 yıllarında büyük bir mücadele yaşandı. Ciddi bir faşist saldırganlık ortaya çıkartıldı. DAİŞ adı altındaki bu faşist saldırganlığın arkasında şimdi rol çalmaya çalışan güçlerin çoğu vardı. Türkiye ve diğerleri de vardı. Halkların başına bela edilmiş bu faşist saldırganlığa karşı büyük bir direniş sürdü. Bu direnişin öncülüğünü Kürtler yaptı. Şimdi de bu direniş içerisinde hiç olmayanlar, tersine DAİŞ faşizmini saldırıların teşvik eden, arkasında olanlar gördüler ki, umut bağladıkları taraf yenilgiye uğradı, orda bir kazanç yok; saf değiştirerek Kürt halkının kahramanca mücadelenin ortaya çıkardığı sonuçları ele geçirmeye çalışıyorlar.”

Haber Ara