Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

Kalın yayını kesti! İsveç kanalına FETÖ/PKK tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç televizyonunda katıldığı bir programda uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili Türkiye'yi suçlayan ifadelerin kullanıldığı bir soruya tepki gösterdi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-01 22:12:50

İsveç'in Sweden Public TV'de gazeteciye "Doğru olmayan şeyleri olmuş gibi kabul edip bize soru soruyorsunuz" diyen Kalın, "Bunlar PKK ve FETÖ ağzıdır. Önce dürüst gazetecilik yapın. Yalan haberleri gerçek gibi sunuyorsunuz" diyerek yayını terk etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsveç kanalının sorularını cevaplandırdı ancak akış sırasında uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili bir sorunun şekline sert tepki gösterdi.

Program sunucusunun Türkiye hakkında 'Türkiye suçlular için güvenli liman' şeklinde suçlayıcı sözlerini kullandığı soru üzerine tepki gösteren Kalın, "Farklı bir ajandanız var. Türkiye'nin kokain kaçakçılığının ve mafya liderlerinin merkezi olduğunu iddia ediyorsunuz. Bu PKK ve FETÖ konuşmasıdır. Bu dürüst gazetecilik değildir. Bu tür iddiaları sık sık duyuyoruz. Böyle şeylerle karalanmamıza izin vermeyiz. Bu dürüst gazetecilik değil. Asılsız suçlamalar gerçekmiş gibi sunuluyor ve siz soru sorup yanıtlamamı istiyorsunuz." dedi.

'UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI' TEPKİSİ

"Türkiye'nin bir şekilde bu insanlara (mafya) sığınak sağladığını ve burada onları koruduğunu öne sürüyorsanız hiçbir dayanağınız yok" diyen Kalın, "Eğer kastınız buysa, kesinlikle reddediyorum, aynı şey Türkiye'nin kokain kaçakçılığı veya uyuşturucu tacirlerinin merkezi olması için de geçerli. Burada bir gerçeklik yok. Nerede? Bir rapordan bahsediyorsunuz ve bunun arkasında kimin olduğunu bilmiyorum. Ama bütün bir ülkeyi korkunç bir şeyle suçladınız. Türkiye suçlular için bir sığınak değil. Tutuklamalar ve el konulan uyuşturucularla ilgili istatistiklerde görülebilir. Birçoğu Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçakçılık yapmaya çalıştı, bunu durdurduk." diye konuştu.

"BU FETÖ VE PKK AĞZIDIR"

Konuşmasına devam eden Kalın, "Farklı bir ajandanız var. Türkiye'nin kokain kaçakçılığının ve mafya liderlerinin merkezi olduğunu iddia ediyorsunuz. Bu PKK ve FETÖ konuşmasıdır. Bu dürüst gazetecilik değildir. Bu tür iddiaları sık sık duyuyoruz. Böyle şeylerle karalanmamıza izin vermeyiz. Bu dürüst gazetecilik değil. Asılsız suçlamalar gerçekmiş gibi sunuluyor ve siz soru sorup yanıtlamamı istiyorsunuz. Bunlar saçma sorular. Neyse devam etmek istemiyorum. Şunu durdurabilir misin?" diyerek yayını kesmelerini istedi.

Haber Ara