Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Kalabalık Afrika cezaevlerinde tutuklular sırayla yatmaya devam ediyor

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer, 16 Ocak 2019'da Abidjan'daki ana hapishaneye yaptığı ziyarette gözaltı koşullarının, kalabalıklar yüzünden bozulmaya devam ettiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-22 14:57:04

Kalabalık Afrika cezaevlerinde tutuklular sırayla yatmaya devam ediyor

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Fildişi Sahili'ndeki kıtanın en büyük hapishanelerinden biri olan Abidjan, eski tesisler, yiyecek eksikliği, sağlık ve hijyen sorunları ile savaşıyor. 1.500 kapasitelik yerde 7.000 mahkum bulunuyor. Asıl sorun, cezaevlerindeki aşırı kalabalıklardan meydana geliyor.

Abidjan cezaevi, bu soruna mükemmel bir örnek olarak görülüyor. Alan yetersizliğinden dolayı tutuklular yataklarını paylaşıyor.

Fildişi Sahili yetkilileri, biri yakında hazır olacak olan en az dört yeni cezaevinin inşa edildiğini açıkladı.

AİLE TARAFINDAN SAĞLANAN YİYECEKLER

Aşırı kalabalıklaşmaya ek olarak, hapishaneler çok sınırlı bütçeler nedeniyle de yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, yemekler tüm mahkumlara dağıtılamamaktadır. Afrika'da aileler, genellikle hapishanedeki yakınlarına kendileri yemek götürüyor. Bu yüzden, Uluslararası Kızılhaç Örgütü, 5700 kapasitelik yiyeceğin tutuklulara dağıtıldığı Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi birçok ülkede mahkumların ihtiyaçları için katkıda bulunuyor. Uluslararası Kızılhaç Örgütü tarafından Nijerya'da bir beslenme programı kurulmuştur. Uluslararası kuruluşlar, yıllardır Afrika'daki cezaevlerinin şartlarını kınıyorlar.

Kaynak: Franceinfo Afrique

Haber Ara