Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

Kahvaltılık kırmızı biberli sos tarifi | Köz biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kırmızı biber ve bademin birleşimi sayesinde enfes bir sos elde edeceksiniz. Dilerseniz damak tadınıza göre farklı baharat ve kuruyemişlerle değişik lezzetler elde edebilirsiniz. Peki ama kırmızı köz biberden sos nasıl yapılır? Kırmızı köz biber fırında ne kadar pişirilir? Kapya biber sosunun içerisine ne konur? Köz biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır? Közlenmiş kırmızı biber ezmesi nasıl yapılır? Kırmızı biberli ezme tarifinin malzemeleri nelerdir? Köz biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-29 17:21:41

Kahvaltılık kırmızı biberli sos tarifi | Köz biberli kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kırmızı biberin en güzel halini sizler için derledik. İster kahvaltılarda isterseniz de ana yemeklerin, etlerin yanında bir sos olarak kullanabilirsiniz. İşte kırmızı köz biberden sos yapımı...

Malzemeler

2 adet kırmızı biber

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1/2 çay kaşığı kimyon

1 adet kuru soğan

3 adet sarımsak

10-15 adet badem

yarım adet limon suyu

tuz, karabiber

Yapılışı

Fırını önceden 220 derecede ısıtın. İkiye bölünmüş ve çekirdeği alınmış dolmalık biberleri fırın tepsisine koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Kimyon, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Sarımsak ve soğanı da birkaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin.

Kırmızı biberler yumuşadıktan sonra fırından alın. Blenderın içerisine bütün malzemeleri ilave edip, pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. 

Kıvamına göre tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz.

Haber Ara