Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kahtalı Yetim Çocuklar İftarda Buluştu

Adıyaman'ın Kahta ilçe Kaymakamlığı ile Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Koruma Derneği tarafından Dünya yetimler günü münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde yetim aileler bir araya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 16:07:11

Kahtalı Yetim Çocuklar İftarda Buluştu
Adıyaman'ın Kahta ilçe Kaymakamlığı ile Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Koruma Derneği tarafından Dünya yetimler günü münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde yetim aileler bir araya geldi.

Kahta ilçesinde bir restaurantta düzenlenen iftar yemeğine Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Koruma Derneği Başkanı Emine Kardeş ile yetim aileler katıldı.

İftarda programında konuşan Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Koruma Derneği Başkanı Emine Kardeş, her zaman yetimlerin yanında olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Emine Kardeş, yetim aileler ile iftar açtığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bizler, Kadın ve Çocuk Hakları Koruma Derneği olarak Sadece Dünya Yetimler Günü'nde değil her zaman her an yetim kardeşlerimizin yanındayız. Allah'a hamdolsun ki yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bizler de yetim doğan ve büyüyen bir peygamberin ümmetiyiz. Peygamber Efendimiz (Sav) buyuruyorlar ki, 'Cennete yetimle aramızda işaret parmağımla başparmağım arasında ki mesafe kadar mesafe var' bu hadis yetimlerin ne kadar değeli olduğunu vurguluyor. Bu programın hazırlanmasında bize yardımcı olan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a, milletvekillerimize, Vali Abdullah Erin'e, Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya'ya, İş Adamı Bünyamin Bozgeyik'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yetim çocukların ve ailelerin yalnız olmadığını belirten Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, dünyadaki tüm yetim çocuklara sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Kaymakam Kaya, "Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz ve biz bundan dolayı şeref duyuyoruz. Sizler de bize Allah'ın emanetlerisiniz. Her zaman sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sizlerle beraber olmaktan onur duyarız. Siz isterseniz biz size abi oluruz. Hatta kardeş ya da yoldaş oluruz. Hepinizin sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmanızı Yüce Allah'tan niyaz ederim" diye konuştu.

Yaklaşık olarak 100 kişinin katıldığı iftar programı Kaymakam Ahmet Gazi Kaya tarafından çocuklara hijyen kitini hediye etmesiyle sona erdi.

Haber Ara