Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 09:57:10

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'
Osmanlı geleneği olan "bayram kahvaltısı" Kahramanmaraş'ta yeniden yaşatılıyor.

Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan uygulamayla, unutulmaya yüz tutmuş gelenek, bayram namazının ardından sokağa kurulan kahvaltı sofrasında binlerce insan bir araya geldi.

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Yeşil Cami önünde kurulan kahvaltıya katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bayram kahvaltısı geleneğiyle insanların bir araya geldiğini belirten Ünal, insanları bir araya getiren, bir geleneği tekrardan ihya eden bayram namazı sonrası kahvaltıda hem bayramlaşmak hem de birlikte kahvaltı yapma imkanını sunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür etti.

- "Vekille asil kahvaltıda buluştu"

Bayramların kardeşliği, uhuvveti, muhabbeti, bir olmayı, beraber olmayı, aidiyeti, inancı, kültürü hem hatırlatması itibariyle hem de yaşatması itibariyle hem de bin 400 yıllık geleneğin devamı olması nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Bayramlar, kardeş olduğumuz günler. Allah bu kardeşliğimizi daim etsin. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Rabbim bizi bugünlerimizden geri koymasın. İnşallah çocuklarımız ve evlatlarımız daha iyi bayramlarda bir araya gelsinler. Daha güzel bayramlarda kardeş olsunlar inşallah. Hep birlikte, vekille asil sabah kahvaltısında buluşmuş durumda. Önemli olan bu iç içelik, bu birliktelik, bu beraberliktir."

Ünal, masanın öbür tarafında değil masanın aynı tarafında beraberce oturabilmeyi bayramların sağladığını, bunun devam etmesini Allah'dan diledi.

- Osmanlı geleneği

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltılarını yaşattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Geleneğin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Okay, "Bundan sonra da her Ramazan Bayramı'nda bir camimizin avlusunda o bölgenin insanlarıyla kahvaltı yapma geleneğini inşallah devam ettireceğiz. İnsanlarımızı bir araya getirerek maksadımızın hasıl olduğunu düşünüyorum. Davetimize icabet eden tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okay, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kahvaltıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ile Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş eski Belediye Başkanı Ali Sezal ve vatandaşlar katıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara