Dolar

32,5871

Euro

34,7913

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 09:16:48

Kahramanmaraş'ta Osmanlı geleneği 'bayram kahvaltısı'
Osmanlı geleneği olan "bayram kahvaltısı" Kahramanmaraş'ta yaşatılıyor.

Merkez Dulkadiroğlu Belediyesince bu yıl üçüncü kez düzenlenen uygulama kapsamında vatandaşlar, tarihi Ulu Cami'nin avlusuna kurulan kahvaltı sofrasında bayram namazının ardından bir araya geldi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelenek ve göreneklere sahip çıkıp gelecek nesillere aktardıklarını söyledi.

Belediye olarak birçok sosyal ve kültürel konuda farkındalık oluşturduklarını aktaran Okay, bunlardan en önemlilerinden birinin "geleneksel bayram kahvaltıları" olduğunu ifade etti.

Gelecek nesillere aktarmak ve kültürü yaşatmak amacıyla ilkini 2014'te yaptıkları geleneksel bayram kahvaltıları programlarını sürdüreceklerini dile getiren Okay, bu gibi geleneklerin Türk milletinin birliğini, dirliğini ve muhabbetini artırdığını vurguladı. Okay, şöyle devam etti:

"Kültürümüzü ve geleneklerimizi hatırlamamıza vesile olan bu güzel faaliyet bin 400 yıllık bir geleneğin devamıdır. Bayramlar kardeşliğimizin pekiştiği günlerdir. İnşallah evlatlarımız da bu güzellikleri öğrenerek kendilerinden sonraki nesillere aktaracaklar. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlamak ve hatırlatmak için yola çıktık. Geçmişle ilgili ne tür geleneğimiz varsa bunları gün yüzüne çıkaracağız. Vatandaşlarımıza bu geleneklerimizi ve göreneklerimizi yeniden hatırlatırken yeni yetişen nesillere de bunları öğretmiş olacağız."

Ulu Cami'de düzenlenen geleneksel bayram kahvaltısına, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç ve Mehmet Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Ara