Dolar

32,3369

Euro

35,2084

Altın

2.246,36

Bist

8.718,11

'Kahraman' kentte nerelere gidebilirsiniz?

Kahramanmaraş denince akla, Kurtuluş Savaşı'nda verilen destansı mücadele geliyor. Peki şehirde ulaştığınızda yapılması gerekenleri ve görülmesi gereken yerleri biliyor musunuz?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 08:58:21

'Kahraman' kentte nerelere gidebilirsiniz?

Kurtuluş Savaşı'nda Fransızların işgaline karşı Sütçü İmam önderliğinde gösterdikleri milli direnişle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te "Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası" ile onurlandırılan ve Maraş ismi Kahramanmaraş olarak değiştirilen şehirde görmeniz gereken çok yer var....
İşte bunlardan bazıları:

 KAHRAMANMARAŞ MÜZESİ

1947 yılında kurulan Kahramanmaraş Müzesi, 1961'te Kahramanmaraş Kalesi'ne taşınmıştır. 1975 yılında da il merkezinde, Azerbaycan Bulvarı'ndaki bugünkü binasına taşınmıştır. Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Grek, Roma ve Bizans Dönemlerine ait eserler, Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası, Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonu, Geç Hitit Eserleri Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş Eserler Sergi Salonu ve Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonu olmak üzere 7 adet teşhir salonunun dışında bahçe teşhiri de bulunmaktadır.
ULU CAMİİ

Tarihi kayıtlara göre Dulkadiroğlu Beyliği Hükümdarı Süleyman Bey tarafından 1442-1454 yılları arasında yaptırılmıştır. Câmi-i Atîk, Câmi-i Kebîr, Süleyman Bey Camii, Alâüddevle Bey Camii isimleriyle de anılır. Yapının esası, Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Süleyman Bey tarafından yaptırılmış, daha sonra oğlu Alâüddevle Bozkurt Bey zamanında 1501-1502'de tamir edilmiştir.

TAŞ MEDRESE

Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan medrese, Dulkadiroğlu Beyliği Hükümdarı Alaüddevle Bey tarafından XV. yüzyıl sonunda inşa edilmiştir. Günümüzde mescit ve depo olarak kullanılmaktadır. Ulu Camii yanında bulunan Taş Medrese, medrese, mescit ve türbeden oluşan küçük bir külliye şeklinde yapılmıştır
KAPALI ÇARŞI

Kahramanmaraş merkezde yer alan Kapalı Çarşı'nın, 16. yüzyılın sonlarında inşa edildiği sanılmaktadır. Kapalı Çarşı, Bedesten ile Bakırcılar Çarşısı arasında iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Çarşıda koridor çevresinde sıralanmış dükkanlar bulunmakta ve üzeri yuvarlark bir tonazla örtülmüştür.
ASHAB-I KEHF KÜLLİYESİ

Antik Çağ'dan beri kutsal sayılan ve Eshab-ı Kehf adıyla tanınan kayalık bir tepenin yamacındaki mağaranın çevresine kurulmuştur. Kur'ân-ı Kerîm'de, mağarada yıllarca uyuyan arkadaşların uyandırıldıktan kısa bir süre sonra vefat ettiği ve bu olaya şahit olan insanlar tarafından mağaranın yanına mescit (kilise) yapıldığı ifade edilir. Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan külliye, Anadolu Selçuklularından Maraş Emiri Nusretüddin Hasan Bey tarafından yaptırılmıştır.

Haber Ara