Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Kahraman'ın laiklik çıkışına CHP'den bir tepki daha geldi

CHP'li Levent Gök, TBMM Başkanı Kahraman'ın anayasada laiklik olmaması gerektiği yönündeki sözlerini kınadığını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 10:01:28

Kahraman'ın laiklik çıkışına CHP'den bir tepki daha geldi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclis Başkanının bu sözlerini (laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır) şiddetle kınıyorum. Meclis Başkanı derhal istifa etmelidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Levent Gök TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, "laiklik bir kere yeni Anayasada olmamalıdır" dediğini ifade ederek, "Meclis Başkanının bu sözlerini şiddet kınıyorum, bu sözleri kabul edemeyiz. Böyle bir Meclis Başkanı, TBMM'nin Başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, Meclis Başkanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Milletvekillerinin oylarıyla bu makama seçilen Meclis Başkanı ile ilgili nazik dil kullanmanızı rica ediyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Başkanı Kahraman'ın bu sözleri hangi bağlamda söylediğini bilemediklerini ifade ederek, "Sayın Başkan buna ilişkin bir değerlendirme yapacaktır herhalde. AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

Haber Ara