Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Kahraman gazinin hedefi binicilikte Türkiye'yi temsil etmek

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında teröristlerin döşediği mayına basarak sol bacağını kaybeden Gazi Piyade Komando Astsubay Kıdemli Başçavuş Polat Katırancı, Eskişehir'de binicilik eğitimi alıyor- 'Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' sahibi Katırancı: 'Vatanıma ve milletime daha iyi nasıl hizmet ederim arayışındayken, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokuluna ö

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-06 11:45:28

Kahraman gazinin hedefi binicilikte Türkiye'yi temsil etmek
DENİZ AÇIK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında 29 Ekim 2012'de teröristlerin döşediği mayına basarak sol bacağını kaybeden Gazi Piyade Komando Astsubay Kıdemli Başçavuş Polat Katırancı (36), Eskişehir'de aldığı binicilik eğitiminin ardından yurt dışındaki şampiyonalarda Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde üçüncü kez gönüllü olarak gittiği Güneydoğu'da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Sinekli Düzü mevkisinde 5 yıl önce terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyona katılan Katırancı, terör örgütü mensuplarının döşediği mayına basarak bir bacağını kaybetti.

Katırancı, GATA'daki bir yıllık tedavi sürecinin ardından doğum günü olan 21 Ocak 2013'te geçirdiği kapsamlı bir ameliyattan sonra protez bacağına kavuştu. Aynı yıl Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Salonu'nda düzenlenen törenle "Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası"na layık görülen Katırancı, askerlik görevini TSK Atlı Spor Eğitimi Merkez Komutanlığında süvari astsubay olarak sürdürüyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulunda da ikinci sınıf öğrencisi olan kahraman gazi, binicilikte ay-yıldızlı bayrağı yurt dışında göndere çektirmeyi hedefliyor.


- "Vatana hizmet etmenin farklı bir yolunu gösterdiler"


İki çocuk babası Katırancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Cumhuriyet Bayramı'nda bacağını kaybettiğini belirterek, gazi olduğu günden bugüne TSK'nın kendisini asla yalnız bırakmadığını vurguladı.

Söz konusu süre içinde TSK'da görevine devam eden gazi bir astsubay olduğunu anlatan Katırancı, şöyle konuştu:

"İki yıllık tedavi sürecinin ardından TSK'daki görevime devam etme isteğim onaylandı ve görevime geri döndüm. Vatanıma ve milletime daha iyi nasıl hizmet ederim arayışındayken, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokuluna öğrenci olarak katıldım. Burada gerçekten o aradığım heyecanı, hizmet etme hevesini, isteğini ve motivasyonunu buldum. TSK Atlı Spor Eğitimi Merkez Komutanlığındaki süvari astsubay görevimin yanı sıra öğrenimime de devam ediyorum. Bana vatana hizmet etmenin farklı bir yolunu gösterdiler. Bunda emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu ortama çok kolay alıştım."


- "Ampute Milli Futbol Takımı, neler yapabileceğimizi gösterdi"


Katırancı, ampute binicilik alanında TSK'yı ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğinin altını çizerek, kendisine bu yolda her türlü desteğin verildiğine değindi.

Gazi olduğunda "Bir gün iyileşip dağlara geri döneceğim." dediğini kaydeden Katırancı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkeme o şekilde hizmet etmemin mümkün olmadığını biliyorum ancak Ampute Milli Binicilik Takımı ile Türkiye'ye hizmet edebileceğimi düşünüyorum. Ampute Milli Futbol Takımı, neler yapabileceğimizi gösterdi. Onlar vatan için kanının ve canının bir parçasını bıraksa da bir işi yapmak için çaba sarf eden vatan evlatlarıdır. Ben de bana sunulan bu imkanlarla onlardan biri olarak ülkeme hizmet edeceğim. Ampute Milli Binicilik Takımı'nda Türkiye'yi olimpik oyunlarda, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında temsil etme imkanını bulacağım."

Haber Ara