Dolar

32,6011

Euro

34,8334

Altın

2.498,04

Bist

9.454,15

Kağıthane'de 29 Ekim kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kağıthane'de de bir dizi tören ve etkinliklerle kutlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-31 13:19:38

Kağıthane'de 29 Ekim kutlamaları

Kağıthane Belediyesi etkinlikler kapsamında 27 Ekim Cuma akşamı Seyrantepe Kültür Merkezi'nde Kurtuluş Türküleri adlı bir program gerçekleştirdi. Programda Kurtuluş Savaşı döneminde halkın dilinde yer etmiş türküler seslendirildi.

Katılımın yoğun olduğu programda Kağıthaneliler; Çanakkale İçinde, İzmir'in Kavakları, Hey Onbeşli, Yanık Ömer, Yemen Türküsü gibi eserlere hep bir ağızdan eşlik etti. 28 Ekim Cumartesi günüyse Kağıthane Meydanı'nda düzenlenen törende ilçe protokolü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

29 Ekim Pazar günüyse etkinlikler Kaymakamlık'ta düzenlenen Tebrikat Töreni ile başladı. Tebrikat Töreni'nde Kaymakam Hasan Göç, Piyade Albay Selim Hasgören ve Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Tebrikat Töreni'nin ardından kutlamalar Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda İHKİP Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiöğrencilerinin düzenlediği programla devam etti. Programa özel davetli olarak Kıbrıs Gazileri de katıldı.

rr (1)_1

rr (2)_1

rr (3)_1

Programda davetliler ilk olarak Kurtuluş Savaşı dönemi fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi. Serginin ardından konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlama programı başladı. Geniş katılımın gözlendiği programda öğrenciler tarafından hazırlanan video sunumu, Desen Desen Anadolu Defilesi, müzikal ve tiyatro oyunu sergilendi. Programda ayrıca Kağıthaneli Kıbrıs gazileri kürsüye davet edilerek; kendilerinden Kıbrıs Harbi'nde yaşadıkları olaylar hakkında bilgi alındı.

Programda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ülkenin bugünlere kolay gelmediğini belirterek "Tarih boyunca hep var olma mücadelesi verdik. Tarihin tanıklık ettiği en büyük savaşlarda ön cephede hep biz vardık. Bugün de içeride ve dışarıdaki düşmanlara karşı amansız bir mücadele içerisindeyiz. Türk milleti olarak nasıl ki 29 Ekim 1923'te esaret altına alınamayacağımızı tüm dünyaya göstermişsek, aynı inanç ve kararlılıkla bugün de Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Türk milleti olarak kaderimizi başkalarının tayin etmesine izin vermeyeceğiz. Burada gençlere büyük görevler düşüyor. Ülkemizin kalkınması, gelecekte daha güçlü ve güzel bir Türkiye hayal ediyorsak en başta gençlerin kendini iyi yetiştirmesi lazım. Cumhuriyete ileride sahip çıkacak olan sizlersiniz. Cumhuriyetin kazanılması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Program ilçedeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

rr (4)
rr (5)
rr (6)

 

Haber Ara