Dolar

32,6000

Euro

34,7355

Altın

2.498,92

Bist

9.524,59

Kağıthane Belediye Başkanı uluslararası temasları sürdürüyor

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçenin dünya şehirleriyle bağının güçlenmesi için uluslararası temaslarını sürdürüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 00:05:20

Kağıthane Belediye Başkanı uluslararası temasları sürdürüyor

İki ülke arasında yerel anlamda işbirliğinin artırılması için gerçekleşen ziyarette Başkan Kılıç Sudan'ın İstanbul Başkonsolosu Dr. EmadMirghaniAltohamy ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Bir saatten uzun süren görüşmede yerel gündem maddeleri, şehircilik, kültür ve turizm konuşuldu.

Ziyareti değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ''Sudan, halen Afrika'daki en kapsamlı ilişki ve işbirliğine sahip olduğumuz başlıca ülkelerden biri. Osmanlı'dan günümüze tarihsel bağlarımız mevcut. Ekonomik işbirliğimizse her geçen gün artıyor. Ulusal düzeyde yakaladığımız bu başarıyı yerel anlamda da artırmak istiyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

t (1)

t (2)

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Altohamy ise konuşmasında Türkiye'nin desteğini her zaman yanında hissettiklerini belirtti. Sudan'da Türkçe öğrenmek isteyenlerin oranının fazlalığına değinen Altohamy ''Türkiye her konuda güçlü bir ülke. Dünyanın gözü kulağı Türkiye'de. Sudanlı gençler Türkiye'yi çok yakından takipediyor. Birçoğu Türkçe öğrenmek, Türk kültürüyle tanışmak istiyor'' diye konuştu.

İstanbul'un dünyanın sayılı metropollerinden olduğunu belirten Başkonsolos Altohamy; ''Bu şehirdeki yenilikleri hem yakından takip ediyor hem de bizzat içinde yaşadığımız için deneyimleme şansına sahip oluyoruz. Şehircilik alanındaki projelerde Kağıthane'nin adını sıklıkla duymaktayız. Kağıthane'deki Sudanlı vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimizde orada planlı bir şehirleşme görüyoruz.'' dedi.

Haber Ara