Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Kafkasya Müslümanları Diyanet'i ziyaret etti

Kabardin Balkarya Müslümanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i ziyaret ederek, iki coğrafya arasındaki gönül bağını iletti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 00:55:08

Kafkasya Müslümanları Diyanet'i ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabardin Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdare Başkanı Hazretali Aliyeviç Dzasejeb ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Konuk başkana yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Görmez, dini kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanlarıyla ilgili bütün konularda, pek çok ülkede olduğu gibi Kabardin Balkarya Müslümanlarına da destek olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Görmez ziyaretin iki kurum arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya taşımasına vesile olmasını diledi.

 Diyanet İşleri Başkanlığının Kabardin Balkarya Müslümanlarına desteğinin süreceğini ifade eden Başkan Gömez, şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, Kabardin Balkarya Müslümanlarına hem din hizmetleri alanında, hem de din eğitimi alanında her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bilhassa öğrencilerin gelip eğitim alması, din görevlilerinin ülkemize gelip hizmet içi eğitim almasının son derece önemli olduğunu ve dini yayınların sayısını artırmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.”

 “İslam'ın ana yolunu işgal etmeye kalkışan nevzuhur dini anlayışların Kafkasya'nın dini dokusunu bozmasına izin verilmemelidir”

Kafkasya'nın dini, kültürel dokusu sayesinde bölgede barış içinde birlikte yaşandığını kaydeden Başkan Görmez, bu dokuya zarar verecek unsurlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Kafkasya'nın kendisine ait bir dini, kültürel dokusu vardır. Tarih boyunca bunu barış içerisinde çok güzel bir şekilde sürekli hale getirerek bugünlere getirmiştir. İslam'ın ana yolunu işgal etmeye kalkışan nevzuhur dini anlayışların bu dokuyu bozmasına izin vermemek gerekir”

 Kabardin Balkarya Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdare Başkanı Hazretali Aliyeviç Dzasejeb de Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e göreve yeniden başlaması nedeniyle tebriklerini iletti.

 Konuk başkan Dzasejeb ülkesindeki cami yapımı, din eğitimi, din hizmetleri ve dini yayınlar faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Haber Ara