Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kafeler Mart'ta açılıyor mu? Kafeler ne zaman açılacak?

Kafeler Mart'ta açılıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kafeler ve restoranlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan Mart ayında kademeli normalleşmeye geçileceğini açıkladı. Edoğan 'Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak.' dedi. Kafeler ne zaman açılacak? Erdoğan il bazında karar verileceğini de duyurdu. İllerin vaka ve aşılama durumuna göre normalleşme düzeyine karar verilecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 19:25:00

Kafeler Mart'ta açılıyor mu? Kafeler ne zaman açılacak?

Kafeler Mart'ta açılıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kafeler ve restoranlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan Mart ayında kademeli normalleşmeye geçileceğini açıkladı. Edoğan "Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak." dedi. Kafeler ne zaman açılacak? Erdoğan il bazında karar verileceğini de duyurdu. İllerin vaka ve aşılama durumuna göre normalleşme düzeyine karar verilecek.

Kafeler Mart'ta açılıyor mu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kafeler ve restoranların açılıp açılmayacağına ilişkin şunları söyledi: İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz.

Erdoğan "Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacağım" demişti

Kafelerin ve restoranların açılış tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kısıtlamaların işçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak için destek paketleri açıkladık. Bugün de Kabine'de aldığımız kararları millete seslenişte açıklayacağız.' dedi.

Kafe ve restoranlar için 45 dakika kuralı

Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranların mart ortasından itibaren belli kurallarla açılması planlanıyor. Ancak buralar maskelerin indiği ve bulaşın en fazla arttığı yerler olduğu için zamanlamanın iyi yapılması, kuralların da sert ve net konulması bekleniyor. Planlanan düzenlemede HES koduyla kafe ve restoranlara girilmesi, kapalı alanda yüzde 30, açık alanlarda yüzde 50 doluluk ile 45 dakika oturma süresinin getirilmesi öne çıkıyor.

Haber Ara