Dolar

32,5421

Euro

34,8988

Altın

2.426,08

Bist

9.645,02

Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? Gevşeme için 'Mart ayı' açıklaması!

Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kafe, restoran ve lokantaların açılmasının il bazında gerçekleştirilebileceğine ilişkin bir açıklamada bulundu. Bir süredir yalnızca paket servis, gel-al şeklinde hizmet veren işletmeler konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafa yönelik gevşetmelerin uygulanması bekleniyor. Peki ama kafe restoran ve lokantalar açılacak mı, açıldı mı? Şubat ve Mart ayında açılacak mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 11:13:46

Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? Gevşeme için 'Mart ayı' açıklaması!

Normalleşme sürecini dört gözle bekleyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı açıklamalarını takip ediyor. Kafe, restoran ve lokantaların durumu son gelişmeler ile gündeme gelmeye devam ediyor. 

Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili; "Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla "Vakanın seyri bunu belirleyecek. Ama marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Bölgesel veya il bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir. Mutasyonların varlığı kısıtlamalarla ilgili takvimimizi de etkiliyor. İstediğimiz düşüşü yakalarsak kısıtlamaların yine elbette tedbirler eşliğinde hafifletilmesi en önemli gündemimiz." açıklamasını yaptı.

Haber Ara