Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Kadirov: Yeltsin’in imha ettiği Rusya’yı, Putin kurtardı

Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı olan Ramazan Kadirov, Rusya’nın ilk Başbakan ve Devlet başkanı Boris Yeltsin’e ağır eleştirilerde bulunarak, “Yeltsin’in imha ettiği Rusya’yı, Putin kurtardı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-10 10:34:16

Kadirov: Yeltsin’in imha ettiği Rusya’yı, Putin kurtardı

Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı olan Ramazan Kadirov, Rusya'nın ilk Başbakan ve Devlet başkanı Boris Yeltsin'e ağır eleştirilerde bulunarak, “Yeltsin'in imha ettiği Rusya'yı Putin kurtardı” dedi.

Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci Devlet Başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Rusya lideri Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı olan Ramazan Kadirov, Putin'e övgüler yağdırdı.

Kadirov, SSCB'nin dağılmasından sonra Rusya'nın ilk Başbakanı ve Devlet Başkanı olan Boris Yeltsin'in imha ettiği Rusya'yı, Putin'in kurtardığını söyledi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Devlet başkan Ramazan Kadirov; dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kravchuk, Belarus Yüksek Konseyi Başkanı Stanislav Shushkevich ile dönemin Rusya Cumhurbaşkanı Boris Yeltsin arasında Belovezhskoe Pushcha'daki bir av köşkünde gizlice imzalanan ‘Belovezhskoe Anlaşması' hakkında konuştu.

ce0d5693e5f2871aeb4c684383c0f

'Belovezhskoe  Anlaşması'. Soldan sağa: Leonid Kravchuk, Stanislav Shushkevich, Boris Yeltsin 

Anlaşmayı imzalayan Boris Yeltsin'e ağır eleştirilerde bulunan Çeçen lider Kadirov, “28 yıl önce (8 Aralık 1991), Kravchuk, Yeltsin ve Shushkevich arasında imzalanan anlaşma Sovyetler Birliği'ni tahrip etti. Bu yıkım Sovyetler Birliği Başkanı Mikhail Gorbaçov'un izniyle sürdü. Batı'ya eşi görülmemiş tavizler verildi. Taviz politikasının yanı sıra Rusya, ekonomik, askeri, siyasi, insanı olarak eşi benzeri görülmemiş bir darbe yedi” dedi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Rusya'yı son felaketten kurtardığını söyleyen Kadirov, “Rusya Putin'le eski ihtişamına, gücüne, geleceği olan Anavatanına geri döndü. Batı'nın ülkemizi Londra'ya ve Washington'a onay vererek üçüncü dereceli bir devlet haline getirme girişimleri bozuldu. Yaptırımlar ve Batı'nın açıkça düşmanca davrandığı eylemler Rusya'yı dize getiremedi”dedi.

Haber Ara