Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Kadirov 'terör'le mücadele için çiftleri birleştirecek

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, teröristlerin parçalanmış ailelerden çıktığını savunarak, boşanmış eşleri birleştirme kararı aldı. Program sırasında çiftler biraraya gelmeye zorlanacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 18:11:33

Kadirov 'terör'le mücadele için çiftleri birleştirecek

Geçen haziran ayında başkent Grozni'de bir konuşma yapan Çeçenistan Lideri Ramazan Kadirov, “Boşanmış veya ayrı yaşayan aile çocukları eninde sonunda eşkıya veya terörist oluyor. Bunun önüne aileleri birleştirerek geçmemiz şart” açıklaması yaparak “Aile Uyum Komisyonları”nın kurulacağı haberini verdi.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Kadirov'un açıklaması sonrasında kurulan merkezlerdeki komisyonlara yerel yönetici, dini otorite ve aksakal heyeti dahil edildi.

KAÇ AİLE BİRLEŞTİRİLDİ?

Çeçen televizyonuna göre proje başladığından bu yana 948 aile birleştirildi.

"DAHA KARMAŞIK SORUNLARA DİNİ HEYETLER MÜDAHİL OLACAK"

Grozni'deki Aile Uyum Komisyonu Başkanı Resul Uspanov, “İlk önce yerel yönetimler bölgelerinde boşanmış çiftleri tespit ederek listeleri hazırlıyor. Ardından ayrı yaşayan eşler komisyon önüne çıkarak bu duruma nasıl geldiklerini anlatıyor. Komisyon ise taraflara yeniden birleşmeleri telkininde bulunuyor. Son derece karmaşık problemler yüzünden ayrı düşen eşlerin durumu ise dini heyet, mollalar tarafından dinleniyor. En ufak bir umut ışığı hissedildiğinde eşlere bir araya gelmeleri emri veriliyor. Tabi 2-3 yıl ayrı yaşayan ve bu arada erkeğin yeniden evlendiği çiftler de oluyor. Bunun gibi durumlarda hele ortada çocuk da var ise eski eş yeni aileye ikinci eş olarak geri alınıyor. Dini otoriteler ahaliye durumu fetva ile duyuruyor” dedi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara