Dolar

32,4995

Euro

34,8256

Altın

2.489,79

Bist

9.548,58

Kadirov’dan tepki çeken bir atama daha

Çeçen Cumhuriyeti’nin başı Ramazan Kadirov, 20 yaşındaki ikinci kızı Khadizhat Kadirov’u, Grozni Belediye Başkanlığı departmanındaki okul öncesi eğitim bölümü başkanlığına getirdi. Daha önce ablası Aishat Kadirov da, cumhuriyetin ilk kültür bakan yardımcısı olmuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-13 09:32:43

Kadirov’dan tepki çeken bir atama daha

Cumhuriyetteki liderlik pozisyonlarına ve yüksek mevkilere yakın akrabalarına doldurmakla suçlanan Çeçen Cumhuriyeti'nin Başı Ramazan Kadirov, 20 yaşındaki kızı Khadizhat Kadirov'u, Grozni Belediye Başkanlığı departmanındaki okul öncesi eğitim bölümü başkanlığına getirdi. 

Bölge parlamentosunun başkanı Magomed Daudov, Aishat Kadirov'un atama haberini Instagram hesabından duyurdu.

content_______________2020-12-11___21.12.21

Khadizhat Kadirov

Atama haberi, Çeçenya'nın başkanının yüksek mevkide bulunan ilk kızı değil.

Geçen Eylül ayı başlarında, Ramazan Kadirov'un 21 yaşındaki en büyük kızı Aishat Kadırov da Çeçenistan Cumhuriyeti'nin ilk Kültür Bakan yardımcılığı görevine getirilmişti.

Aishat Kadyrova

Kadirov'un büyük kızı Aishat Kadirov...

Bölge parlamentosu başkanı Magomed Daudov yeğenini tebrik ederek, "Khadizhat'ın departman başkanı olarak kendini yeterince kanıtlayacağından ve çalışmalarını niteliksel olarak yeni bir seviyeye getirebileceğinden eminim" dedi.

Çeçenya Tarım Bakanı Ibragim Zakriev'e göre, Khadizhat Kadirov'un çocuklara karşı çalışması ve duyarlılığı, okul öncesi eğitim alanındaki yapıcı çalışmalarda ona yardımcı olacak.

Cumhuriyet Ulaştırma Bakanlığı başkanı Ramzan Çerkhigov ise, Khadizhat Kadırov'un henüz okuldayken Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini ve hafız unvanını aldığını kaydetti.

KADİROV'UN AİLE ŞİRKETİ

obzor-io200508-1521960083_https3a2f2fstatic.life_.ru2fposts2f20182f032f10990552fgr2fnorth2f92e8f99074ed08ec67ee2d2a5000a489__1200x630-1024x658

Ramazan Kadirov'un büyük kızı Aishat Kadirov'un 22 yaşındaki kocası Viskhan Matsuev, Aralık 2019'da Çeçenya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı (MIA) Göç Dairesi Başkanı oldu.

Bu, Kadiov'un cumhuriyette liderlik pozisyonlarına yakın akrabalarını atadığı ilk olay değil.

Şubat ayında Kadirov, 23 yaşındaki yeğeni Khamzat Kadirov'u Çeçenya Spor Bakanı olarak atadı. Bundan önce Khamzat, iki yıldır Çeçen Cumhuriyeti'nin Kurchaloyevsky bölgesinin başkanıydı.

Kadirov'un bir diğer yeğeni Yakub Zakriev, Çeçenya Devlet Başkanı yönetiminin başı. Yakub Zakriev'in küçük kardeşi Yasin Zakriev, Çeçenya Vergi Dairesi Departmanı'nda lider konumda. Kadirov'un kayınbiraderi Salman Zakriev, Kadirov'un yakın arkadaşı Magomed Daudov başkanlığındaki Çeçen Parlamentosu'nun başkan yardımcısı.

Diğer akrabalar arasında Devlet Trafik Güvenliği Müfettişliği Başkanı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı yer alıyor.

2009 yılında, o zamanlar 22 yaşında olan Kadirov'un kuzeni İslam Kadırov, Çeçenya başkanının yardımcısı oldu. Bundan sonra, Çeçenya liderliğinde Mülkiyet ve Arazi İlişkileri Bakanı'ndan 2017'de liderlik pozisyonundan çıkarılıncaya kadar Çeçenya'nın başkenti Grozni Belediye Başkanı olarak çeşitli görevlerde bulundu.

Ekim 2019'da, İslam Kadirov ve diğer yetkililerin Grozni belediye başkanlığının ofisinde insanlara işkence yaptığı ve aşağıladığı video görüntüleri yayınlandı, Cumhuriyet Soruşturma Komitesi konuyla ilgili bir ceza davası açmadı.

Daha önce bölgesel Güvenlik Konseyi sekreteri olarak görev yapan Ramazan Kadirov'un dördüncü kuzeni 28 yaşındaki Khas-Magomed Kadırov, 9 Kasım 2020'de Çeçenya başkanlığı ve hükümetinin başına getirildi. 

Buna karşılık, daha önce yönetime başkanlık eden Çeçenya'nın baş yeğeni Ibragim Zakriev, cumhuriyet hükümetinin başkan yardımcısı olan tarım bakanı görevine devredildi.

Ekim ayında, Ramzan Kadirov'un evlatlık kardeşi Visita Kadırov, Rospotrebnadzor Çeçen Cumhuriyeti departmanının yeni başkan yardımcısı oldu.

Eylül ayında, Ramzan Kadırov'un yeğeni İdris Çerkhigov, Gudermes ve Shelkovsky bölgelerinin küratörlüğüne atandı.  

Kaynak: Rus gazeteleri

 

Haber Ara