Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

Kadirov’dan, Lukaşhenko'ya destek

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi Başkanı Ramzan Kadirov, Belarus (Beyaz Rusya) Devlet Başkanı Alexander Grigoryeviç Lukaşhenko'nun doğum gününü kutladı ve Belarus halkını cumhuriyetin mevcut hükümetini desteklemeye çağırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-04 10:27:48

Kadirov’dan, Lukaşhenko'ya destek

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Özerk Yönetimi Başkanı Ramzan Kadirov, Belarus (Beyaz Rusya) Devlet Başkanı Alexander Grigoryeviç Lukaşhenko'nun doğum gününü kutladı ve Belarus halkını cumhuriyetin mevcut hükümetini desteklemeye çağırdı.

Kadirov resmi Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Alexander Grigorievich'e büyük saygı gösteriyorum! Onun liderliği altında Belarus, Sovyet sonrası alanda en istikrarlı gelişen devletlerden biri haline geldi ”diye yazdı. Kadirov, "Bunun uzun yıllar süren başarılı ve akıllı politikanın "bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.

Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Kadirov, Beyaz Rusya'daki herkesin “elde edilen mükemmel sonuçları takdir etmediğini ve değer vermediğini” vurgulayarak şunları söyledi:
“Bugün bazı güçlerin Belarus'ta barışı ve düzeni bozmaya çalıştığını görüyoruz. Genel olarak bu tür eylemler ve sloganlar, bir kural olarak, kan dökülmesine ve ülkenin düşüşüne yol açan uzun süreli bir krize yol açmaktadır. Çeçen halkı, savaşın ne kadar acı ve yıkım getirdiğini biliyor.
Belarus halkından bu zor günlerde başkanlarını desteklemelerini ve kardeş devletimizin iç bölünmesiyle ilgilenen güçleri reddetmelerini istiyorum. Dost ülkenin vatandaşlarının bu zorlu sınava dayanacağından, mevcut hükümeti koruyacağından ve refah yoluna devam edeceğinden eminim ”dedi.

Kadirov ayrıca, iki halk arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirilmesi konusundaki desteğinden dolayı, Belarus Devlet Başkanı Lukaşhenko'ya teşekkür etti.

Kaynak: howto-news.info

Haber Ara