Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kadirov: Ben, Putin'in piyadesiyim

Rusya'da eleştirinin hedefi olan Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, yerel bir televizyon kanalına çıktı, 'Ben Putin'in piyadesiyim' diyerek devlet başkanının aldığı bütün kararlara kayıtsız şartsız boyun eğeceğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-11 16:24:34

Kadirov: Ben, Putin'in piyadesiyim

24470396-7981053-The_44_year_old_had_vocally_opposed_both_Vladimir_Putin_and_Chec-m-27_1581156340184

Rusya'da eleştirinin hedefi olan Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, yerel bir televizyon kanalına çıktı, "Ben Putin'in piyadesiyim" diyerek devlet başkanının aldığı bütün kararlara kayıtsız şartsız boyun eğeceğini söyledi.

Rusya'da bir kez daha "Kadirov tartışması" gündemde.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramzan Kadirov, koronavirüs salgını nedeniyle sınırları komşu bölgelere kapatınca Vladimir Putin tarafından isim vermeden eleştirildi. Devlet Başkanı Putin valilerle yaptığı bir toplantıda "Federal bölgelerin koronavirüs nedeniyle kapatılması kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Eleştirinin hedefi olan Kadirov ise yerel bir televizyon kanalına çıktı, "Ben Putin'in piyadesiyim" diyerek devlet başkanının aldığı bütün kararlara kayıtsız şartsız boyun eğeceğini söyledi.

Çeçen lider konuşmasının devamında "Peki siz kimsiniz? Hangi ülkede yaşıyorsunuz, çocuklarınız nerede çalışıyor, nerede maaş alıyor? Beğernmeyen bu ülkeyi terk etsin" diye sordu. Çeçenistan'ın sahip olduğu her şeyi devletin ve başkanın verdiğini söyleyen Kadirov, "Bunu kabul etmeyen Allah'ı da kabul etmiyor demektir" ifadesinde bulundu. 

Kadirov'un halk sağlığı gerekçesiye, sağlık ve gıda sevkiyatı amaçlı giriş çıkışlar hariç komşu bölgelerle sınırı kapattığını açıklaması ilk olarak Başbakan Mihail Mişustin'den tepki görmüştü. Kremlin sözcüsü Peskov ise, "Başbakan ile Kadirov arsında görüş ayrılığı görmediğini"  bildirimişti.

Haber Ara